Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Не бих о Ружићу, видим да сви воле да глуме хероје

0

Премијер Србије Александар Вучић поновио је да ће све о томе да ли ће бити парламентарних избора бити познато крајем јануара или почетком фебруара.

vucic

Премијер Србије Александар Вучић поновио је да ће све о томе да ли ће бити парламентарних избора бити познато крајем јануара или почетком фебруара.

Он је додао да ће се тада и знати да ли има већине у парламенту.

Вучић је на питање новинара да коментарише изјаву потпредседнице СНС Марије Обрдовић да та странка мора да преиспита односе са коалиционим партнерима и да ли то значи раскид са СПС, Вучић је рекао да је у ЕМС присутан као премијер, да поштује све политичке странке „са мањим изузецима“ и да не би о томе као председник владе, те да се о политичким стварима и односима говори на страначким органима.

„Видећемо да ли ће бити већине у парламенту, да ли је уопште СНС за ту већину или није, да ли су друге странке за ту већину или не, или буде неке друге већине…“, закључио је Вучић.

Како је рекао, Влада Србије функционише, има већину, а да ли ће је имати за месец-два – „видећемо, можда се склопи нека друга већина“.

Он је додао да ће се о свему питати народ који ће имати прилика колико хоће за тако нешто.

Премијер је додао и да ће ускоро председнички избори, на којима је већ неколико њих победило, а сада на парламентарним то само треба и да потврде.

На питање да ли то значи да се иде и на парламентарне, заједно са председничким, Вучић је поновио да ће се о томе знати све крајем јануара или почетком фебруара.

Премијер није хтео да коментарише последње изјаве функционера СПС Бранка Ружића о томе да је могао да сруши власт у претходних пет година да је то хтео, приметивши да само види да сви воле да глуме неке националне хероје.

„Нећу и не интересује ме“, рекао је Вучић на питање новинара како коментарише Ружићеве наводе да може да га победи и додао:

„Само видим да сви воле да глуме националне хероје…“, додао је Вучић.