Прочитај ми чланак

Вучић најавио лутрију као стимулацију за вакцинацију

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да број грађана који се вакцинишу није довољан и да растом броја новооболелих ситуација неће бити забрињавајућа за недељу – две, али да ће бити „за месец и по дана“, посебно што почиње сезона фудбалских и кошаркаших утакмица, и сви хоће пуне хале“, најављујући као стимулативну меру и увођење лутрије.

На питање да ли ће се, по узору на неке европске земље, за улазак у позоришта, биоскопе тражити доказ о вакцинацији, он је рекао да су пред Уставом сви грађани равноправни и да он не може да га крши“.

„Како да кажемо неком ти можеш у шопинг мол, а ти не можеш“, рекао је Вучић, додајући да је јасно шта лично мисли и колико се залаже за вакцинисање.

Он је рекао да постоје „црне рупе“, односно подручја где је вакцијанија слаба, наводећи као примере општине Тутин, Нови Пазар, Уб, Лајковац и друге, додајући да је очито да у томе „нема ништа национално оријентисано“.

„Чудни људи, или ми нисмо добро урадили посао, биће да су то добри људи али ми нисмо добро радили. Не знам шта све да урадимо, сад ћемо да уводимо лутрију и да поново издвојимо новац, да платимо да би се људи вакцинисали“, нагласио је Вучић.