Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ На Косово нити је наше, нити њихово ХОЏАЈ Вучић као Милошевић на Газиместану

0

Први пут, засхваљујући расту српског буџета, можемо да помогнемо народу на Косову и Метохији. То је од кључног значаја за јачање Србије, српског народа, рекао је вечерас Александар Вучић у Звечану на састанку с политичким представницима са Косова и Метохије.

„Наши разговори су веома тешки. И ја нисам неко ко би могао да вам да било какву оптимистичну прогнозу. А оптимистична прогноза да бисмо могли да дођемо до решења које не би унизило ни једну ни другу страну и сачувало образ Беопграда и Приштине, далеко смо од таквог решења. Не преостаје нам ништа друго него да се боримо за интересе нашег народа и земље, али да добро разумемо позицију у којој се налазимо и да знамо колико би нас драматично угрозило свако рушење мира и стабилности на овом подручју“, рекао је Вучић.

Он је додао да „најмање има оних којих разумеју колико је компликовано на Косову и Метохији, а на Косову и Метохији КИМ нити је све наше, и нити је све њихово“, и закључио да је „наше је да се боримо за опстанак нашег народа на Косову и Метохији“.

„Надам се и задовољан сам, упркос свим покушајима да се направи раздор у Српској листи, што сте успели да останете и опстанете јединствени“, рекао је Вучић и додао:

„Нисам сигуран да ће наша борба у изналажењу решења уродити плодом. Готово сам сигуран да је то немогуће“

Оне који га, како је рекао, нападају, због разграничења, питао је – зар нисмо већ разграничени од 2008. године, и оценио да се „на Косову живи реалан жуивот а не бајковит“.

Хоџај: Вучић као Милошевић на Газиместану

Заменик шиптарско-окупаторског премијера Косова Енвер Хоџај написао је данас на твитер налога да понавја свој став од петка да је Александар Вучић на језеру.

Газиводе исти као Слободан Милошевић на Газиместану 1989. године и да је то доказ да Европска спољнополитичка служба (ЕЕАС) промовише антиевропску политику на Балкану.

Слике са Газивода су слике срама и шовинизма, написао је на твитеру Хоџај и додао да је био против Вучићеве посете језеру и да се и даље томе снажно противи.

Хоџај је у петак на твитеру написао да Вучић иде истим корацима као некад Милошевић, јер жели да посети Газиводе како би ширио мржњу „као његов идеолошки отац на Газиместану пре 30 година“.

 

Имена политичара су се променила у Србији, али шовинистичка политика је иста. Нису успели тада, неће ни сада, написао је Хоџај у петак на Твитеру.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!