Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Десеторица против мене, могла је и нека дама

0

Актуелни премијер и кандидат за председника Србије Александар Вучић навео је да се није бавио осталим кандидатима.

Како је рекао, врло мало времена има за председничку кампању, мало скупова има, а очекују га и посете Сарајаву и Берлину.

“Нисам се тиме бавио, видим да је њих десеторица против мене, могла је да буде и нека дама, али њих десеторица, видећемо како ће да буде“, рекао је Вучић.

Он је додао да је врло тешка утакмица у којој остали кандидати скупљају гласове против њега, као и да га брину поруке насиља.

“Није било ни најмањег инцидента упркос претњама које су износили поједини досовски кандидати, пуцања на улицама, вешања на бандерама“, нагласио је Вучић.

Додаје да се кандидати користе неистинама о његовом раду, породици и партији коју води.

“Нисам чуо ниједан програм, ниједан план, није питање да ли нешто желим да чујем или не, већ нисам чуо ништа сем жестоких напада њих деветорице, десеторице…“, рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише кандидатуру Луке Максимовића (Љубише Прелетачевића Белог), Вучић је рекао да не може тиме да се бави и да је политика „сувише озбиљна ствар“ у којој нема места шалама.

Наглашава да му је једини циљ да се председник изабре на демократски начин.

Он се осврнуо и на посету Сарајеву која му предстоји и додао да ће тамо разговарати са свима који дођу.

Он је навео и да је спреман за наставак дијалога са Приштином.

„Ми смо за дијалог спремни и данас и сутра и сваки дан. Чини ми се да неки у свету недовољно озбиљно схватају посвећеност Приштине да одбију дијалог, што ме плаши не у смислу њихове снаге и онога што би могли да учине против нас, већ зато што је свака врста нестабилности погубна за нас“, рекао је Вучић у Београду.

Он је то казао одговарајући на питање новинара када се очекује наставак дијалога, с обзиром да је Скупштина Косова усвојила Резолуцији којом се тражи прекид дијалога Београд и Приштине све док Рамуш Харадинај не буде ослобођен.

Додаје да је заказана и посета Берлину, где ће се састати са немачком канцеларком Ангелом Меркел.