Прочитај ми чланак

„Вучић деловао као да је притеран уза зид“

0

Покрет "Не да(ви)мо Београд" саопштио је да је мандатар за састав нове владе Александар Вучић "признао оно што су сви знали - да су у рушење Савамале укључени највиши органи града Београда". "Ако заборавимо нервозу и поновна спиновања, од Вучића ништа више нисмо сазнали", написано је на Фејсбук страници покрета.

vucic širi ruke l„Лажно излагање Вучића“

Активиста Радомир Лазовић оценио је излагање премијера Вучића о рушењу у Савамали „исфорсираним и лажним“.

– Главна порука која се може извућу из изјаве премијера је да се до истине долази само кад јавност „притисне“ државни врх. Вучић је деловао уплашен и притеран уза зид. С једне стране говори да је Синиша Мали одговоран за рушење објеката, а с друге га брани, наводећи са сигурношћу да сведоци те ноћи нису везивани. Како он то може да зна? – пита се Лазовић.

Он најављује да ће „због поновног покушаја Вучића да изманипулише јавност лажима“, протест покрета „Не да(ви)мо Београд“ у суботу бити најбројнији до сад.

– Док не буду објављена имена одговорних и док они не буду кажњени, нећемо престати да се окупљамо – поручује Лазовић.

Подсећамо, мандатар за састав нове владе Александар Вучић изјавио је у среду да иза рушења у Савамали стоје највиши органи градске власти Београда и да ће они за то сносити одговорност.