Прочитај ми чланак

Вучевић Вучићу: Председниче, знам да ћете данас чути тешке вести…

0

Министар одбране Милош Вучевић, говорећи на 15. рођендану СНС у Шапцу, поручио је председнику Србије Александру Вучићу да зна да ће данас чути тешке вести, алудирајући на састанак који ће Вучић о Косову данас имати са "великом петорком".

„Преседниче, ја знам да ћете данас чути тешке вести, ми не можемо да вам склонимо тај терет, али нисте сами, нисте сами“, поручио је Вучевић, након чега је на бину изашао и српски председник Александар Вучић.

Он је на почетку свог обраћања навео да је Милош Вучевић у свом „изузетном и надахнутом“ говору заборавио две ситнице, а то је да су Вучевићу честитали и председник Републике Српске Милорад Додик и председник НСД Андрија Мандић, као и Милан Кнежевић.

„Данас ће вероватно бити најтежи дан за мене и најтежи за Србију, за сат времена долази велика петорка, знам са чим долазе, борићу се да сачувамо Србију и наш народ на КиМ, тражићемо начин и успећемо да сачувамо Србију и да је не дамо на поклон никоме“, рекао је Вучић.

Подсетимо, представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар и дипломатски саветници лидера Француске, Немачке и Италије данас су у посети Београду и Приштини.

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и дипломатски саветници лидера Француске, Немачке, Италије дошли су у посету Београду и Приштини, на разговоре са председником Србије Александром Вучићем и косовским премијером Аљбином Куртијем.

Портпарол ЕУ Петер Стано рекао је уочи доласка да делегацију чине Емануел Бон, саветник председника Француске, Јенс Плетнер, саветник немачког канцелара, Франческо Тало, саветник италијанске премијерке, као и амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар.