Прочитај ми чланак

Власт у страху саплиће опозицију

0

Тек расписани председнички избори у Србији претворили су борбу супротстављених табора у ровоску. Власт Александра Вучића не штеди увреде и нападе на рачун опозиције, а опозициони кандидати им узвраћају оптужбама да им на све начине блокирају кампању, као и да се спремају за изборну крађу.

Покрет Двери тврди да Вучић „скандалозним тврдњама“ да кандидати за председника Бошко Обрадовић, Саша Јанковић и Вук Јеремић имају план за изазивање сукоба у изборном дану, у ствари себи обезбеђује алиби за крађу избора.

Доказали смо нерегуларност и објаснили грађанима да је крађа избора у току, јер су надлежна тела за надзор и контролу у Вучићевој служби или он онемогућава њихово формирање. Већину медија држи под контролом, а спроводи државни удар суспензијом рад парламента – истичу Двери.

Вук Јеремић је обнародовао да му је у Крупњу забрањен улазак у Дом културе, где је требало да одржи трибину, иако је „сала била уредно резервисана“.

Припаднике Вучићевог СНС-а је оптужио да су малтретирали и обесхрабривали људе да се појаве на његовој трибини.

Међутим функционер СНС-а Миленко Јованов тврди да Јеремић „лаже“ да би сакрио свој дебакл у том граду.

На „лукав трик Вучића“ са нотарима, овлашћеним за оверавање потписа подршке кандидатима, после лидера ДЈБ, Саше Радуловића, упозорио је и председник Општине Чајетина и будући председнички кандидат за Милан Стаматовића.

Вучић унапред изборе своди на борбу за слободне термине јавних бележника – казао је Стаматовић и додао да избори треба да буду праведно надметање, а не минско поље за „кандидате из народа“ – навео је он.

Јанковић потврђен

Председничке изборе у Србији надгледаће удружења Грађани на стражи и ЦРТА, пошто је Републичка изборна комисија констатовала да су испунили услове за праћење рада у изборном дану.
РИК је у недељу уочи поноћи потврдио кандидатуру бившег заштитника грађана Саше Јанковића кога је предложила Група грађана За Србију без страха. Јанковић је поручио да ће 2. априла вратити грађанима отету државу. РИК-у су јуче предати потписи подршке кандидатури лидера СРС-а Војислава Шешеља.