Прочитај ми чланак

„Власт мафијашком поруком прети мојој породици“

0

Председник Народне странке Вук Јеремић говорећи о плакатима који су се у недељу увече појавили преко пута његове зграде, на амбасади једне афричке земље, истакао је да мисли да је то била "мафијашка порука", упућена "очигледно њему и његовој породици", а која је значила "знамо где живиш".

Он додаје да су постери са „веома увредљивим садржајем“ постављени само испред његове зграде и нигде другде.

– То је испод сваког нивоа, то се не ради нигде у цивилизованом свету, нарочито на месту под камерама, јер је преко пута наше куће амбасада. То је исто место где је моја супруга доживела непријатност и побегла у зграду, када је ПУ Врачар реаговала брзо и ухапсила виновника“, казао је Јеремић у Дану уживо на ТВ Н1, додајући да жели да похвали ПУ Врачар, „јер су и овај пут реаговали промптно“.

Plakati sa natpisom „Znamo gde živite“, nedaleko od Jeremićevog mesta stanovanja, FOTO: Printscreen/Twitter

Но, поставио је питање актуелној власти, која „громогласно најављује обрачун са организованим криминалом, да ли је у стању да реши овако један тривијалан случај.“

– Поставља се питање, кад их полиција није нашла, да ли ће их неко заштитити и зашто, јер је све под камерама. Волео бих да се неће обистинити моја сумња да неће бити ухваћени“, поручује Јеремић и додаје „шта је остало за обичне грађане, и ко је у стању њих да заштити ако смо стигли дотле да се у центру престонице застрашује породица политичких опонената“.

Јеремић каже да не страхује ни од кога, осим од нелагодности коју може да створи држава, у којој грађане не може нико да заштити.

– Немам потребу за обезбеђењем, немам намеру да престанем да отворено говорим о ономе о чему говорим. Препуштам своју безбедност у руке државе. Ја сам грађанин ове државе, и надам се да ће ме она штитити као и све друге грађане – каже председник Народне странке.