Прочитај ми чланак

ВЕСИЋ У СКУПШТИНУ УШАО НА СПОРЕДНИ УЛАЗ, одбио да прими резултате референдума

0

Представници општине Стари град покушали су да уруче заменику градоначелника Београда Горану Весићу резултате изјашњавања грађана те општине о инфраструктурним радовима, али је он одбио да прими те резултате.

Весић је окупљенима испред Скупштине града казао да је председник општине Стари град Марко Бастаћ криминалац и да неће да разговара, након чега је ушао у зграду Скупштине.

Председник општине Стари град Марко Бастаћ дошао је са групом грађана испред главног улаза у Скупштину Града Београда да сачека Весића и уручи му резултате, али је Весић у зграду ушао на спореди улаз, где га је чекало неколико представника општине Стари град.

Испред Скупштине града донет је пано са резултатима изјашњавања грађана, а председник општине Стари град позвао је градоначелника да изађе и да му уручи резултате.

Обезбеђење Скупштине казало је Бастаћу да нема заказано, да градоначелник не може да га прими и упутило га да резултате преда на писарници.

Бастаћ је затражио од градоначелника да се оформи Комисија грађана и независних представника струке како би се решио проблем попут колапса саобраћаја у граду, радова, или изградње гондоле.

На изјашњавање грађана општине Стари град изашло је 21,7 одсто грађана те општине, а 87 одсто се изјаснило да је против проширења пешачке зоне на Тргу Републике и увођења тролејбуског саобраћаја око Гундулићевог венца и улица Венизелосова и Жоржа Клемансоа.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!