Прочитај ми чланак

Усташа и мафијаш Мило: Човек без достојанства хеликоптером слетео на Цетиње

0

Председник Црне Горе Мило Ђукановић казао је да би "само човек без достојанства" себи дозволио да "хеликоптерским десантом на црногорску престоницу и под заштитом панцирских ћебади буде уведен у Цетињски манастир, и да на тај начин осрамоти трон Св. Петра Цетињског".

Обраћање Ђукановића преносимо интегрално:

Foto: Printscreen TV Prva

„Данас смо на Цетињу сведочили великој срамоти СПЦ и Владе Црне Горе, срамоти незапамћеној у дугој историји црногорске државе, и једнако тако у историји укупног православља. Бруталном злоупотребом државних ресурса, пре свега војске и полиције, и потпуно непримереном употребом силе против мирно окупљених грађана у црногорској Престоници, Влада Црне Горе је обезбедила насилну интронизацију митрополита Јоаникија, противно вољи огромне већине грађана Цетиња и значајној броја грађана Црне Горе. Само човек без достојанства би себи дозволио да на такав начин хеликоптерским десантом на црногорску престоницу и под заштитом панцирских ћебади буде уведен у Цетињски манастир, и да на тај начин осрамоти трон Св. Петра Цетињског.

Цетиње је још једном било на висини задатка као и много пута у историји Црне Горе. Мирно окупљени грађани Цетиња су на одлучан и одговоран начин штитили част и достојанство свог града и своје државе. О томе најбоље сведочи да без обзира на значајне провокације које су трпели, окупљени грађани себи нису дозволили ни једног тренутка да угрозе мир и стабилност Престонице и Црне Горе, и да угрозе живот и здравље било ког од окупљених грађана укључујући и припаднике органа безбедности Црне Горе

Пирова је ово победа Владе која и даље беспризорно служи великодржавним интересима и СПЦ као ударној песници великосрпског национализма против Црне Горе. Пре би се могло казати да је ово крај поштовања којег је СПЦ до сада уживала и у црногорској Престоници и у нашој држави. Тако су и звона која су се могла чути након интронизације и која су требала бити звона у част новог митрополита СПЦ на Цетињу, заправо пре била звона упокојења мисији СПЦ и цетињске митрополије у црногорском престоном граду“, наводи се у обраћању Ђукановића.