Прочитај ми чланак

Унука Николе Калабића на листи Двери

0

nikola-kalabic

На изборној листи покрета Двери за парламентарне изборе је и представница Равногорског покрета Весна Калабић, унука Николе Калабића, команданта Горске гарде ђенерала Драже Михајловића.

„Дошло је време да равногорска, монархистичка и антикомунистичка Србија коначно добије свог аутентичног представника у Скупштини Србије“, изјавио је данас носилац републичке листе Двери Бошко Обрадовић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да су „медијски мрак у коме се Покрет Двери налази већ пуних 15 година, као и медијске цензуре, прогањања и лажи, посебно на својој кожи, у претходних 70 година, осетили припадници Равногорског покрета ђенерала и њихове породице“.

„Зато је Покрет Двери на своју изборну листу позвао представника Равногорског покрета, Весну Калабић, унуку Николе Калабића“, изјавио је Обрадовић.

Калабићева је рекла да ће покушати да допринесе „откривању истине о страдању и утирању српског националног идентитета, које се, нажалост, спроводи још од 1945.године до данас“.

„Истина је тешка, али је неопходна за спас српског народа и бољу и сигурнију будућност“, изјавила је она, саопштиле су Двери.

(Вечерње новости)