Прочитај ми чланак

Украјинци бесни: Шта ће Двери са непризнатим Кримом?

0

Амбасада Украјине протестовала је због недавног састанка у Београду председника Покрета Двери Бошка Обрадовића са представницима непризнате Републике Крим, коју украјинска амбасада назива "делегацијом окупационе владе Крима".

krim-russia

„Амбасада Украјине по ко зна који пут обраћа Вашу пажњу на то да је влада окупираног Крима (која није призната од стране Републике Србије) незаконита, и самим тим су недопустиви званични контакти са њом“ наводи се у отвореном писму Амбасаде Украјине Дверима.

Подсећа се да је такав и званични став државе Србије, те да је то чин непоштовања украјинског народа, који, како се наводи, „никад у својој историји није ништа лоше урадио српском народу, подржавао га је чак и кад други то нису урадили“.

„Заборавили сте да је Русија увела санкције против Југославије 1992. године, а Украјина то није урадила; да је Русија признала индиректно косовска документа и пустила на своју територију косовске спортске делегације, а Украјина није“, наводи се у писму и додаје да изгледа да се „добро брзо заборавља, а зло памти само делимично“.