Прочитај ми чланак

Угрожена безбедност ЦГ: Медојевић сазвао ванредну конференцију у Скупштини (ВИДЕО)

0

Предсједник Покрета за промјене ПзП и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић изјавио је данас да в.д. директора Агенције за националну безбједност АНБ Дејан Вукшић спроводи активности непримјерене сектору безбједности, истичући да нема појма о обавјештајној агенцији и њеном раду, или да има специјални задатак који су му дали неформални центри моћи.

Медојевић је на конференцији за новинаре устврдио да је Вукшић прекршио закон тиме што је дао интервју Вијестима и тако направио озбиљне безбједносне пропусте.

“Вукшић је постао портпарол концерна Вијести. Никад нисам прочитао да директор АНБ-а даје интрервјуе за медије”, додао је он.

Према његовој оцјени данашњи Вукшићев интервју Вијестима је маркетиншки наступ и наваео да је новинару дозволио да у његов кабинет уђе са телефоном.

“То је безбједносни проспуст, да ја немам ријечи. Не смијемо дозволити да се уруши безбједносни сектор само зато што неко воли да се слика за медије”, рекао је Медојевић.

Он је нагласио да од данас Вијести доживљава као билтен АНБ-а што је врло опасно.

“Директор не смије да даје интервјуе медијима, осим ако се ради о угрожавању националне безбједности”, казао је Медојевић и додао да сматра и да је објављивањем позиција високих функционера АНБ-а Вукшић опет прекршио закон.

Према његовој оцјени професионална глупост је рећи да су спаљивањи документи из АНБ-а.