• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • Удружење синдиката пензионера Србије: Изјава Кркобабића је најпрљавија и најсрамотнија досад
Прочитај ми чланак

Удружење синдиката пензионера Србије: Изјава Кркобабића је најпрљавија и најсрамотнија досад

0

aleksandar-vucic-milan-krkobabic

Удружење синдиката пензионера Србије оценило је данас да је изјава председника Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Милана Кркобабића, да пензионери „могу да забораве на пензије“ уколико листа коју предводи Александар Вучић изгуби на изборима 24. априла, „најсрамотнија и најпрљавија од свих предизборних изјава датих до сада“.

– Ово је класично кривично дело обмане, односно дело ширења панике међу грађанима Србије. У оваквом застрашивању бирача има елемената кривичног дела због ширења лажних информација са циљем да се у народу изазове паника и страх – навело је то удружење оценивши да је Србија нормална држава „овакви уцењивачи би требало да одговарају пред законом“.

 
 

То удружење је саопштило да пензионери не треба да брину, јер ниједан пензионер неће изгубити пензије већ да „само он (Кркобабић) може изгубити фотељу у Пошти, његов син ‘Кркобабић Трећи’ – фотељу у Привредној комори, а њихови трабанти и пајаци – фотеље по разним управним одборима“.

– Пензије не зависе ни од Српске напредне странке и Вучића, ни од ПУПС и Кркобабића – него од привреде, којој и највише прети опасност ако ова власт остане на челу Србије. По Уставу Србије, пензије нико не сме да дира, оне су заштићене највишим правним актом ове земље – додаје се у саопштењу.

Удружење синдиката пензионера Србије навело је да власт мора да води рачуна да се пензиони фонд уредно попуњава и да санкционише оне послодавце који у ПИО фонд не уплаћују доприносе.

– Србија неће пропасти ако Вучић изгуби, него ако такви као што је Кркобабић наставе да јавна предузећа користе за партијско запошљавање – наведено је у саопштењу.

Кркобабић је 2. априла на предизборној конвенцији у Краљеву рекао да пензионери „могу да забораве на пензије“ уколико листа коју предводи Александар Вучић изгуби на изборима 24. априла и позвао пензионере да „не гласају за ПУПС и његове коалиционе партнере већ ‘за своју сигурну пензију'“.

(Блиц)