Прочитај ми чланак

“Удовичић дао 160.000 € фирми блиској Бајатовићу и Малом”

0

Министарство омладине и спорта доделило је преко 160 хиљада евра удружењу "Шанса" за обуку заваривача, у Институту "Гоша", која је у већинском власништву компаније Миленијум тим, а министар Вања Удовичић још увек није објаснио по којим критеријума, саопштила је омладина Демократске странке (ДС).

“Ово удружење је прво крајем 2019. године добило више од 80 хиљада евра и то на накнадном конкурсу, на који се пријавило 16 удружења”, навео је члан омладине ДС Стефан Стошић.

Фото: Н.С.

“Шанса” је тако добила суму која је готово идентична оној која је била предвидјена конкурсом.

“Демократска омладина пита министра Удовичића да ли ово значи да је овај накнадни конкурс био расписан управо за ово удружење?”, упитао је Стошић.

Стошић је рекао да су омладинци ДС, истражујући конкурсе за стимулисање запошљавања младих, утврдили и да је ;у 2020. години ово удружење добило опет преко 80 хиљада евра од истог министарства.

“Циљ њиховог пројекта је био обука заваривача у Институту ‘Гоша’, који је крајем 2018. године купио Миленијум тим”, казао је Стошић, а саопштила ДС.

Подсетио је да је Миленијум тим био предмет новинарског истраживања Инсајдера и Крика.

“Утврдјено је да је Миленијум тим био под-подизводјач ‘Србијагаса’, чији је директор Душан Бајатовић и да је ова компанија потписала са ‘Србијагасом’ четири уговора у вредности од преко 34,5 милиона динара”, казао је.

Овим пословима се, како је подсетио Стошић, према наводима Инсајдера тренутно бави Тужилаштво за организовани криминал.

“Такодје, Крик је утврдио да је ‘Миленијум тим’ уступио ‘ауди’ и стан брату Синише Малог, као и да су се власници поменуте компаније 2012. појавили и у предизборном споту СПС-а (Социјалистичке партије Србије), где су хвалили способности Душана Бајатовића”, каже Стошић.

Према његовим речима, “Миленијум група” је позната и по контроверзним пословима изградње станова за припаднике снага безбедности и пословима на изградњи Београда на води.

“Удовичић, до сада, ни на једно од наших питања, везаних за сумњиве конкурсе расписаних за омладину, а које смо постављали претходних дана – није одговорио. Очекујемо његове хитне и јасне одговоре или оставку!”, закључио је Стефан Стошић.