Прочитај ми чланак

Удари режимских медија на Дијану Хркаловић, Вучићева порука Стефановићу!

0

Да сукоб између председника Александра Вучића и министра Небојше Стефановића не јењава, показују свакодневни напади на, некада главну карику МУП-а и најближег сарадника Дијану Хркаловић. По насловним странама таблоида који је на дневном нивоу повезују са афером прислушкивања председника Србије, јасна је порука Стефановићу.

Иако је сукоб Стефановића и Вучића почео од битке за градски одбор Српске напредне странке, наставио се низом афера, о којима су редовно извештавали сви медији блиски режиму.

FOTO: Printscreen

Чим су у јавности испливали детаљи везани за Стефановићеву лажну диплому, аферу „Крушик“, кума Александра Папића, аферу око хотела Шумадија, Јовањице, јасно је било да постоје „две струје“ у Српској напредној странци, као и да је неслагање унутар странке кулминирало! Иако је једно време било затишје, односи Стефановића и Вучића нису изглађени, о чему сведочи последња афера „прислушкивање председника“ и наводна уплетеност високих функционера МУП-а и некадашњег државног секретара Дијане Хркаловић у МУП-у, који је до скоро водио Стефановић.

Све је било јасно када се у једном од режимских таблоида огласио начелник Службе за специјалне истражне методе (ССИМ) Управе криминалистичке полиције МУП Србије, Дејан Миленковић Багзи, који је рекао да је „прислушкивао председника Александра Вучића и његову породицу по директном налогу Дијане Хркаловић“, некадашње државне секретарке овог министарства. Он је на саслушању, како је пренео таблоид, децидирано рекао да је све радио по њеном налогу и транскрипте прислушкиваних разговора Вучића и породице достављао њој лично.

– Основано се сумња да су ти транскрипти завршавали код мафијаша из „кавачког клана“ – писао је тај таблоид.

А онда је кренуло извлачење „прљавог веша“ по медијима, па јавност свакодневно има прилику да чита о Дијани Хркаловић, од тога да је одбила полиграф, преко промене идентитета, до њене повезаности са мафијашким клановима и разлозима о њеном изненадном престанку обављања функције државног секретара. Таблоиди нису штедели ни самог Стефановића, па су тако током јануара писали и оптуживали га да се „упадљиво најмање потрудио да објасни и разјасни своју улогу у афери „прислушкивање“.

– Стефановић занемео. Данима ћути о прислушкивању Вучића – само је један од наслова у таблоидима.

Иако је министар Стефановић добио друго министарство, судећи по свему овоме Вучић му шаље јасну поруку!

Опозиција још 2018. године говорила о Дијани

Иначе, опозициони политичари су још 2018. године скретали пажњу на Дијану Хркаловић, нарочито се то односило на дешавања за време и након локалних избора у Лучанима, где је тадашња државна секретарка МУП-а терала страх у кости слободномислећим грађанима. Иако никоме из опозиције тада није било јасно шта ће она тамо, она се правдала речима да је дошла да „пружи подршку полицајцима“.

– Кампања у Лучанима је била врхунац диктатуре и страховладе СНС и Савез за Србију је на изборима учествовао како би документовао и представио изборне нерегуларности. Опозиција тражи смену државне секретарке МУП-а Дијане Хркаловић, јер је недопустиво да мафија има државног секретара у Влади Србије. Током избора у Лучанима суспендован је Закон о полицији, јер Хркаловић нема овлашћења да преузме управљање полицијском станицом, те је полиција била под параленим структурама напредњачке власти. Хркаловић је дошла у Лучане како би руководила прогоном и хапшењем опозиционих активиста, јер се опозиција први пут организовано супротставила изборној крађи – навео је лидер Двери Бошко Обрадовић још 2018. године.

И то није било све, указивала је опозиција на спрегу Дијане Хркаловић са људима из криминалног миљеа након убиства Александра Станковића, познатијег као Сале Мутави, међутим тада је владајућа СНС отпуживала опозицију да „лаже“.