Прочитај ми чланак

У СКУПШТИНИ ПЉУШТЕ УВРЕДЕ: Напредњаци у клинч са СПС, а радикали са СНС (ВИДЕО)

0

Наставак седнице Скупштине Србије обележила су нова неслагања измедју посланика Социјалистичке партије Србије (СПС) и Српске напредне странке (СНС) изазвана наводима посланице СПС-а Снежане Пауновић која је оптужила посланика напредњака Драгана Шормаза да је вређао и псовао.

Она је агенцији Бета рекла да ју је Шормаз „уз псовке извређао“ пошто му је током преподневне расправе добацила да је „проблем што је често мењао стране“, реагујући на његове наводе да је подржавао само две владе – Војислава Коштунице и Александра Вучића, да је био „Милошевићев, Тадићев и Ђиндјићев противник“, те да је увек био „на правој страни“.

„У дану у коме су се сви сложили у осуди говора мржње, доживела сам увреде и псовке од Драгана Шормаза“, навела је Пауновић и затражила извињење од посланика СНС-а, наводећи да таквим чињењем владајућа коалиција „постаје лош пример и оправдање другима за скандалозно понашање“.

Председавајући Верољуб Арсић апеловао је на колеге да се уздрже од било каквих изјава које би умањиле значај свих осуда насиља које су се чуле током преподневне расправе.

Посланици су претходно током расправе о изменама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, затражили да се куповина јефтинијих станова омогући и другим категоријама становништва.

Посланици власти и опозиционе Српске радикалне странке (СРС) поздравили су намеру владе да листу потенцијалних купаца јефтинијих станова прошири на ратне и мирнодопске војне инвалиде, као и породице палих бораца а радикали су предложили да се исти услови дају и младим паровима, научницима, истраживачима, породицама са више деце, самохраним родитељима, здравственим радницима, што су Влада и надлежни скупштински одбор одбили.

Током расправе је Наташа Јовановић (СРС) изразила сумњу да ће за изградњу тих станова бити изабране добре локације и навела пример Крагујевца где је, како је рекла, изабрана ливада без икакве инфраструктуре.

Посланица радикала Вјерица Радета оптужила је министарку саобраћаја Зоране Михајловић да се „игра коридора“. „Ако је тачно да је Грделичка клисура урадјена по највишим стандардима, како су се за мање од месец дана појавиле напуклине на асфалту“, упитала је Радета.

Реаговао је посланик СНС Александар Марковић који је казао да су проблеми на аутопуту већ отклоњени.

У преподневном делу седнице, посланици су осудили претње које су на друштвеним мрежама упућене деци председника Србије Александра Вучића.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!