Прочитај ми чланак

У НВО ЦПЦ ВРИ НЕЗАДОВОЉСТВО: Венецијанци нису подржали оно што им је Мило обећао

0

Субјекти из Црне Горе, који су дошли у посјед првобитног нацрта мишљења ВК, алармирали су државни врх Србије и онда је услиједила стручна, правно заснована активност представника Србије који је у већој мјери промијенио одредбе почетног мишљења

Нападима шефа режима на СПЦ највише се обрадовала НВО ЦПЦ на челу са распопом Мирашом Дедеићем. Охрабрен недавним дешавањима у Украјини (која су, узгред речено, резултирала новим расколом међу расколницима) Мираш је себе видио као новог Филарета и „господара“ светиња на територији Црне Горе.

Ипак, све оно што смо наговијестили још у петак, у понедјељак је и озваничено. Наиме, допунама и корекцијама Предлога закона, Венецијанци су спријечили прекњижавање и отимање имовине СПЦ.

Према изворима нешег портала, актуелна дешавања изазвала су плиму незадовољства код поглавара НВО ЦПЦ и шачице „вјерника“, будући да им је Ђукановић на скупу у Никшићу и у каснијим јавним наступима обећао све, а по свој прилици добиће – ништа!

Треба истаћи да је на сједницама поткомитета и у пленарној расправи пред Венецијанском комисијом делегација Србије водила жестоку правничку битку.

Кључну улогу у промјени садржаја извјештаја Венецијанске комисије одиграла је управо интервенција Србије, односно представника Србије у Венецијанској комисији, Чедомира Бацковића. Та промјена је настала захваљујући јаком ангажману државног врха Србије и одређених субјеката из Црне Горе, који су дошли у посјед првобитног нацрта мишљења ВК.

Они су алармирали државни врх Србије и онда је услиједила стручна, правно заснована активност представника Србије који је у већој мјери промијенио одредбе почетног мишљења.

Све напоре Србије свесрдно су подржали представници Руске Федерације и Босне и Херцеговине. Без ове подршке, подносиоци скаредног Предлога закона свакако би били ближи постизању коначних циљева – отимању имовине Српске православне цркве.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!