Прочитај ми чланак

У ИЗБОРНОМ ШТАБУ СРС: Нема краја радног дана у кампањи

0

Фото: Србин.инфо - Ненад Златановић

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Једва чекам да је испратим у Хаг па да позатварам све прозоре“, добацује у шали Зоран Красић на констатацију новинара Данаса упућену Вјерици Радети да им је пријатно у канцеларији (напољу је, званично, тога дана било 28 степени). Тако почиње посета београдског листа Данаса изборном штабу Српске радикалне странке у згради Магистрата у Земуну. Дочекује нас Радета, председница Извршног одбора странке а уједно и шефица изборног штаба, која канцеларију дели са Красићем, из које се махом координирају све активности током предизборне кампање.

У седиште долазе свакога дана рано ујутру, а председник (Војислав Шешељ) стиже између 8 и 8.30. На радном састанку са њим, на којем присуствују функционери из Београда, а неретко и они из других градова, договарају се о дневним активностима. О значајним стварима током дана, више пута, информише управо Радета.

„Председник по подне креће на митинге. Сваки дан је у другом окружном одбору… Задовољни смо одзивом људи на митинге. На хиљаде њих долази“, оцењује Радета.

Сви функционери по цео дан су у комуникацији телефоном, мејловима, спремају се бирачки одбори… У канцеларију Радете и Красића нон-стоп улазе њихове колеге са неким информацијама, папирима, да се јаве, звоне телефони.

У секретаријату за медије, како се зове служба, ради неколико људи. Међу њима и млади активисти. Пишу саопштења, најаве, извештаје, док пет људи у екипи ради интернет кампању плус по неколико њих у сваком општинском одбору. То нису ботови, објашњавају. Сваки снимак митинга објављује се на друштвене мреже и сајт, као и сви говори.

Иако су, како кажу, све активности махом на терену, у седишту странке у сваком тренутку је тридесетак људи који раде на координацији. Као ни у претходним странкама које смо обишли, на први поглед делује мирно и тихо. Пусти ходници у згради Магистрата.

„Нема краја радног дана док траје кампања“, каже Радета. Немају велике трошкове у кампањи. Користе нашу уштеђевину, како кажу, нису дизали кредите, нити имају спонзоре. Aли, рачунају и на новац који ће добити из државног буџета као учесници на изборима.

Без припрема за изборну ноћ

Радета каже да још нису почели припреме за изборну ноћ и очекивања резултата избора, али додаје да ће СРС као и увек прва имати изборне резултате. „Добро смо организовани и имамо разрађени систем јављања резултата“, објашњава наша саговорница.

Извор: danas.rs