Прочитај ми чланак

45 обраћања диктатора за 44 дана: Вучић најављен на четири места последњег дана

0

Председник Србије и "истакнути члан СНС" Александар Вучић данас ће се, последњег дана кампање пред изборну тишину, обратити јавности са четири места, судећи према досадашњим најавама.

Већ за подне најављен је коктел са младима који организује Српска напредна странка у београдском Сава Центру на коме ће се, како се наводи, обратити председник Србије и кандидат за градоначелника Београда на листи „Александар Вучић – Београд не сме да стане“ Александар Шапић.

Мање од три сата касније Вучић ће обићи градилиште Северне обилазнице око Крагујевца, да би у 16 сати говорио и на предизборном скупу Српске напредне странке, пише Н1.

За вечерас у 21 сат најављено је и председниково гостовање на телевизији Пинк, иако је на истој пре само два дана гостовао у забавној емисији Ами Г Шоу.

Синоћ је гостовао и на телевизији Прва, а пре три дана у Ћирилици на Хепију, пише Н1.

Портал Истиномер објавио је јуче да се председник Србије 41 пут директно обраћао током 43 дана кампање, односно од 1. новембра, када је почела изборна кампања. Са данашња додатна четири обраћања, то ће бити укупно 45 за 44 дана.

Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) објавио је јуче мониторинг кампање према којем је председник Србије Александар Вучић укупно током кампање на телевизијама са националном фреквенцијом и Н1 заузео највише простора у односу на све остале политичке актере – на Пинку 37 одсто, Б92 30, Радио-телевизији Србије 7,7, Н1 7,6 и Хепију 6,7 одсто.

Директор БИРОДИ Зоран Гавриловић, говорећи о функционерској кампањи, рекао је да је Вучић главни протагониста такве кампање, те да је он на Пинку представљен на нивоу рекламе.

Члан Надзорног одбора за праћење изборне кампање Слободан Првановић затражио је од тог тела поново синоћ да реагује поводом наступа председника Александра Вучића на телевизији Прва у среду увече.

„За овај наступ Александра Вучића мислим да представља још један у читавом низу његових функционерских кампања. Ово је дванаести пут да од Надзорног одбора тражим да осуди злоупотребу положаја и кршење закона од стране Александра Вучића“, навео је Првановић.

Једини учесник у актуелној предизборној кампањи био је председник Србије Александар Вучић, иако не учествује у овим изборима, изјавио је недавно главни и одговорни уредник недељника Време Филип Шварм, указавши да је кампања била функционерска.

„Вучић је у предизборној кампањи максимално користио свој култ личности да би Српска напредна странка остварила што боље резултате“, оценио је Шварм и напоменуо да је дуге партије било изузетно тешко видети у медијима.