Прочитај ми чланак

У Чешкој кампања слобода за Шешеља.

0

ceska plakati seselj

У  Брну највећем Чешком граду после престонице Прага залепљени су плакати са ликом Војислава Шешеља. На плакатима се налазе два слогана SVOBODU PRO VOJISLAVA ŠEŠELJE –Слобода за Војислава Шешеља и Stop americké diktatuře– Стоп америчкој диктатури.

У Чешкој је пре 9 дана канцеларију Уједињених Нација у Прагу, предат захтев за пуштање на слободу Војислава Шешеља који је без пресуде у притвору 11 година.  Присећања ради у Паризу су крајем фебруара у акцијама организације  Уните Континентал око Ајфеловог торња залепљени плакати ослободите Шешеља, а ова акција се у француској проширила на Тулуз, Каркасон и Родез. 

ceska plakati seselj 6

На плакатими зелпљеним у Чешкој се налази и лого европског фронта солидарности са косовом, организације која се бави организовањем помоћи српским породицама на косову, као и политчким активизмом за очување косова и метохије у саставу Србије. ЕФСК је 15.02.2014. организовао протесте за српско косово у Пољској, Чешкој и Словачкој. Фронт има своје огранке у Италији, Француској и Грчкој.

ceska plakati seselj 9

Без обзира на одсуство извештавања о Шешељевом процесу у медија  западних земљама, видљиво је да за многе оргаизације он постаје симбол борбе против глобализма.

(Драган Пилиповић)