Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – ДРАГАН ЂИЛАС: Вучићу, мораш да разговараш са опозицијом!

0

Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био је један од лидера Савеза за Србију и бивши градоначелник Београда, Драган Ђилас.

Тема емисије је била решавање косовског проблема, економски патриотизам и корупција у Србији.

„Косово није тема која припада једној странци нити га могу решавати само политичке странке. Потребно је да напишемо неки национални документ, неко наше „Свето писмо“, иза којег би стали СПЦ, САНУ, универзитети, али и политичари. Па, било ко да дође на власти, нека се бори за ствари у које верује, али у оквиру овог документа, јер нико, било на власти или опозицији, нема право да одлучују о томе да ли ће да да део државне територије или да прода државно земљиште странцима, као што сад власт продаје Арапима. Нико, нама политичарима, није дао право, када дођемо на власт, да продајемо оно што припада грађанима и држави Србији: како територију, тако и природна, рудна, речна и друга стратешка богаства”, истакао је у емисији Ђилас говорећи о решавању косовског проблема и економском патриотизму. А затим, у вези исте теме, закључио:

„Нажалост, уместо да имамо такав документ, ми се и даље, 70 година после Другог светског рата, делимо на партизане и четника, док свуда око нас, када су у питању националне теме, нема поделе. У Србији увек постоје две опције, које стално раде једна против друге слабећи изнутра државу. Тако, ми сада имамо председника који не жели, да би спречио сукобе, да прича са опозицијом, да је саслуша, да отвара дијалоге у друштву, не само у вези Косову, већ о свим болним темама”.

Током емисије Ђилас је говорио о томе и да ли је икада у животу пословно сарађивао са Александром Вучићем:

„Вучић и ја смо увек, као политички противници, били на супротним странама . Ја не верујем у концепт који он заступа, иако сам свестан колика је тешка позиција и председника Владе и председника државе и са чиме се све суочавају носиоци те функције. Мислим да је Вучић направио систем у коме криминалци владају Србијом, нестручни људи заузимају многа важна места, а агресија и мржња присутни  на сваком кораку, са вређањем политичких противника и политичким убиствима. Он то легитимише и дозвољава, пошто има власт у својим рукама , а могао би све то да заустави и спречи”, рекао је Драган Ђилас говорећи о свом односу према Александру Вучићу. А затим је и додао:

„Никад у животи нисам пословно сарађивао са њим. Мени се чак десило да ме зове Исидора Бјелица и тражи да јој исплатим три заостала хонора из листа „Правде” јер јој је Вучић рекао да сам ја прави власник, а ја никада нисам имао никакве везе са тим листом.”

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу : Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР или ступите са нама у контакт: 064/2424123.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!