Прочитај ми чланак

У АМБАСАДИ РУСИЈЕ СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ: Присуствују патријарх Иринеј, Вучић, Додик …

0

Руси на данашњи дан одају почаст војницима, ветеранима војске и морнарице, авганистанским ратним ветеранима, породицама оних који су били и оних који су и даље у војним редовима.

Поводом празника Дана бранилаца отаџбине у Амбасади Русије приређен је свечани пријем.

FOTO: srbin.info

На почетку пријема присутнима се обратио амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин. Он је у свом обраћању указао на успешне српско-руске односе како на политичком тако и на економском плану.

FOTO: srbin.info

Након говора амбасадора Чепурина почео је свачанији део пријема где се дружење међу званицама наставило међу званицама. 

Осим представника дипломатског хора у Београду, на пријему су присуствовали патријарх српски Иринеј, председник Србије Александар Вучић, члан председништва БиХ Милорад Додик, министри Александар Вулин, Зоран Ђорђевић и Ненад Поповић.

FOTO: srbin.info

Од осталих политичара и људи са јавне сцене Србије, виђени су Марко Ђурић, Војислав Шешељ, Мирослав Лазански, Душан Пророковић и остале јавне личности.

Међу званицама је присуствовао и главни уредник Србин.инфо портала Дејан Петар Златановић.

Дан бранилаца отаџбине. Некада је то био празник искључиво војника, а данас је то празних свих мушкараца, без обзира да ли су у војној служби или не.

Дан бранилаца отаџбине је један од највећих руских празника, а под тим именом слави се од 1993. године. За време Совјетског савеза био је то Дан Црвене армије и флоте. Након распада СССР-а, наставило се са обележавањем празника у Русији и још неким републикама бившег Совјетског савеза (Белорусији, Украјини и Киргизији).

Званични Дан Црвене армије, 23. фебруар 1918. године, означава дан првог масовног регрутовања у Црвену армију у Петербургу и Москви и прву борбену акцију против окупационе армије Немачког царства.

FOTO: srbin.info

Руси на данашњи дан одају почаст војницима, ветеранима војске и морнарице, авганистанским ратним ветеранима, породицама оних који су били и оних који су и даље у војним редовима.

FOTO: srbin.info

Тај празник је за Русе симбол херојске историје државе, јединства народа и армије, славе и патриотизма руске војске.

FOTO: srbin.info

FOTO: srbin.info

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!