Прочитај ми чланак

Подржи Вучића, наплати, па уживај!

0

Трагом изјаве Петра Пеце Поповића, музичког критичара и писца за "НИН", у којој каже "власт је покуповала писце, а не књиге, сликаре, а не слике, глумце и редитеље, а не представе и филмове....", присетили смо се и јавних личности које су подржале Александра Вучића и Српску напредну странку, на београдским изборима марта 2018.

Број естрадних звезда и музичара који Вучићу „свирају“ песму подршке је позамашан. Инспиративним говорима и музичким укусом садашњег председника Србије очигледно су задивљени следећи музичари, који имају слуха за његову политику. Њихове „ноте“ је подржао и Александар Вучић.

PRINTSCREEN N1

Листу попуњавају: хармоникаш Мирољуб Аранђеловић Кемиш, као и његова супруга – чувена ЈУЛ-овка Зорица Брунцлик, затим Аца Лукас и Жељко Васић, Леонтина, Зоран Дашић из групе „Легенде“, Снежана Ђуришић, Зоран Живановић – група „Зана“, Драган Којић Кеба, Јован Колунџија – магистар виолине.

Потом су дошла све сама имена естраде: Мина Костић, Вера Матовић, Мари-Мари, Виолета – Вики Миљковић, музичар Ђорђе Давид, Мерима Његомир, Цакана и, наравно, као и увек уз власт Светлана Цеца Ражнатовић, „поштар“ Жељко Самарџић, диригент Дејан Савић, Александар Станимировић – Амадеус бенд, Милан Топаловић Топалко, текстописац Марина Туцаковић, Александар Цветковић – Тропико бенд, Срђан Чолић (група Моби Дик), Илда Шаулић, Мира Шкорић…

А и Бора Чорба је певао на великом митингу СНС 21. априла 2019. испред Народне скупштине.


Вучић није заборавио ни подршку фолкерке Наде Топчагић, којој су он и заменик градоначелника Горан Весић помогли да се реши дуга од 100.000 евра.

Премда би требало да важе за једне од главних слободномислећих људи, иако су они ти који би у временима кризе морали први да стану у одбрану истог, код неких од њих се Шекспир очигледно „није примио“, а још мање Нушић и Ковачевић. Међу глумцима који су подржали листу, поред Лазе Ристовског, Горана Султановића, Бранка Коцкице и Светислава Булета Гонцића, јесу и Тихомир Арсић, Предраг Вуковић Пеђолино, Лидија Вукићевић, Радмила Живковић, Растко Јанковић, Дејан Луткић, Слободан Ћустић…


Заузврат, неки су добили функције и благодети, попут Булета Гонцића, док су други, које предводи Лаза Ристовски добили из буџета новац за пројекте. Иако је Лане Гутовић на ову тему рекао „па, ко би то купио“, стварност каже да ипак има оних који би. Што би Пеца Поповић рекао – купљени су.

Листу су подржали и академик Светомир Арсић Басара, модни креатор Саша Видић, балетски уметник Константин Костјуков, др Нада Мацура, модне креаторке Сузана Перић и Верица Ракочевић, редитељ Југ Радивојевић, диригент Дејан Савић… као и водитељи Огњен Амиџић и Нина Мудринић.

Ни свет спорта није остао без својих представника на овој листи. Иако је већина од њих финансијски независна, са великим (иностраним) каријерама чуди да су Вучићу „бацили коску“, спортским речником. Неки од њих су, као бивши селектор Младен Крстајић изјавили да им је Вучић узор, потом се Ненад Лалатовић у неколико наврата јавно дивио председнику Србије, а да све буде идилично побринуо се и Нешко Миловановић, повереник СНС-а за Лучане, а сви они су заузврат добили функције селектора у Фудбалском савезу Србије.

Иако се често хвали како улаже новац у српски спорт, што донекле и јесте истина, председник Србије ипак даје државне паре свих нас, пореских обвезника. Неки су, пре њега, из бивше власти, такође давали велики новац за наше познате спортисте, Савезе, клубове и помагали каријере, али за разлику од Вучића, из свог џепа.

А ево и оних који су подржали лидера СНС у свему што се данас дешава: фудбалери Немања Матић, Бане Ивановић, Вујадин Савић, Ивица Краљ, Ненад Јестровић, Огњен Короман, Никола Лазетић, Владан Лукић, Ђорђе Пантић, Иван и Лука Аџић, аутомобилиста Душан Борковић, кошаркаши Мута Николић, Боби Марјановић, Милан Гуровић, Горан Грбовић, Небојша Илић, Никола Пековић, боксер Ненад Боровчанин, тенисер Илија Бозољац, одбојкаш Слободан Бошкан, рукометаш Веселин Вујовић, Сара Дамњановић – теквондо, Данило Икодиновић, Денис Шефик и Виктор Јеленић – бивши ватерполиста, Јелена Јанковић – тенисерка, одбојкашица Јелена Николић, Зоран Гајић, Жељко Танасковић, рвач Давор Штефанек, легендарни Владимир Петровић Пижон, рукометаши Ненад Перунучић, Момир Рнић, Предраг Перуничић, бацач кугле Асмир Колашинац, Звездан Терзић – генерални директор ФК Црвена звезда, чувени Драган Џајић, као и спортски директор Звезде Митар Мркела. На листи су и спортски коментатори Петар Денда и Звонко Михајловски, аутомобилиста Андреј Кулунџић…

Неки од њих су добили и „захвалнице“, тако је Горан Грбовић постао директор „Штарк арене“, Виктор Јеленић председник Ватерполо савеза, Ненад Боровчанин Боксерског савеза, Борковић је постао народни посланик на изборној листи СНС-а, док је Јелена Николић постала нови потпредседник Одбојкашког савеза, а Штефанек председник Спортског савеза Србије…