Прочитај ми чланак

ТУЖИЛАШТВО: Одбачене пријаве Радуловића против Вучића и врха полиције

0

Тужилаштво за организовани криминал одбацило је кривичну пријаву Саше Радуловића против Александра и Андреја Вучића и врха полиције, пошто је утврдило да нема законског основа за покретање поступка

Тужилаштво за организовани криминал одбацило је кривичну пријаву Саше Радуловића против премијера Александра Вучића, његовог брата Андреја Вучића и врха полиције, пошто је утврдило да нема законског основа за покретање кривичног поступка против њих, саопштено је данас из тужилаштва.

Одлука је донета након извршеног увида у списе предмета истраге ,која се води против навијача Партизана Беливук Вељка, осумњиченог за убиство и истраге, која се води у вези убиства Александра Станковића.

„Из извештаја припадника полиције који су предузимали радње у предистражном поступку у овим предметима не произилази евентуална повезаност било ког пријављеног лица са догађајима и лицима у вези којих се воде истражни поступци, а како уз кривичну пријаву није приложен ниједан доказ који би потврдио наводе исте, тужилаштво је одлучило на напред наведени начин“, навело је тужилаштво.

Радуловић је, како се наводи, као председник Посланичке групе „Доста је било“, поднео кривчну пријаву против Вучића, као и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, директора полиције Владимира Ребића и секретара Управе криминалистичке полиције Дијане Хркаловић због кривичних дела злоупотреба службеног положаја, непријављивање кривичног дела и учиниоца и кривичног дела трговине утицајем.

Против Андреја Вучића, Радуловић је поднео кривичну пријаву због кривичног дела трговина утицајем.

Тужилаштво за организовани криминал је након разматрања свих навода кривичне пријаве утврдило да нема законског основа за покретање кривичног поступка према пријављеним лицима за наведена кривична дела, као ни за било које друго кривично дело, наводи се у саопштењу.

Након тога огласио се Покрет „Доста је било“ и изразио незадовољство том одлуком Тужилаштва.

Како ДЈБ у саопштењу наводи, Тужилаштво је било дужно да пре одбацивања кривичне пријаве саслуша Радуловића и наведене у кривичној пријави.