Прочитај ми чланак

Туфегџић показао доказе: Ови СНС фунционери руководе батинашима у Шапцу

0

На конференцији за медије, која је одржана у петак 17. децембра, у Шабцу, члан председништва Покрета „Буђење“, Душан Туфегџић, показао је и фотографије потпреседника града Шапца, Владимира Мичића како стоји са батинашима и прима од њих наређења.

– На фотографијама се види да је са батинашима и Перанановић, одборник СНС у Шапцу и њихов високи страначки функционер. Он им издаје наређења кога ће да ударе, показао је Туфегџић на споменутој конференцији.

Туфегџић је и осудио штампање и дистрибуцију летака на којима се као награда за „тражење“ малолетног Вељка Анђелића, адвоката Александра Мијаиловића и новинарке Исидоре Ковачевић, „гарантује миран сан Шапчана“ и где су етикетирани као „саучесници, те медијски покровитељ батинаша“.

-Ово је рукопис СНС, то је њихово право лице, а не оно које градоначелник покушава у медијима да представи. Покрет „Буђење“ то осуђује и даће свој пун допринос да се налогодавци и организатори овог чина изведу пред лице правде. Позваћемо у понедељак све политичке странке и еколошке организације на састанак.

Питао је и „зашто је нова градска власт украла месним заједницама 300 милиона динара месним заједницама за 2019. и 2020. годину“.

Осврнуо се и на друге ставке у буџету, посебно истичући пољопривреду.

-За кабинет градоначелника издвојено је 24 милиона динара. Је л’ планира да путује на Месец? За Црвени крст, народну кухињу, одвојено је седам милиона динара. Шта је приоритет? За медије – 30 милиона динара неће бити правилно распоређено. За културу 225 милиона, за спорт 156 милиона, а за пољопривреду која чини 12 посто бруто друштвеног производа и од које живи 30 % становника града 120 милиона. Од тога 12 милиона за подршку пољопривредној политици, а за пољопривреду практично 108, где су уврстили противградне ракете, за које је претходна власт одвајала између осам и 15 милиона динара. Да ли ће и једну противградну ракету купити, а знате да имамо града на бар 10 % територије? Зашто не усмере средства за организовање задруга, удруживање произвођача за развој прерађивачке индустрије, да се направи млекара и да грађани пију млеко произведено у Мачви и Поцерини? Избацили су субвенције за наводњавање ратарских култура у 15 села Мачве као ставку. Да су то наставили ове године, не би се десила оволика штета ове године услед суше, када је на приносу, кукурузу и соји овај град изгубио више него што је цео буџет за претходну годину, око 30 милиона евра- напоменуо је Туфегџић.

Говорећи о пројекту Рио Тинта, навео је да је следећи потез да се избрише Уредба Владе о просторном плану града Лознице и да се доносе нова уредба која ће да поништи тај просторни план.

-Хоћемо да видимо шта је премијерка 2017. године потписала у Лондону и сва документа потписивана на даље. Причу око Рио Тинта морамо завршити до избора и ставити мораторијум на даља истраживања, експлоатацију и прераду руде јадарита у Србији. Када би се тај планирани новац, око милијарду евра, уложио у пољопривреду Мачве и Подриња, уместо 50 милиона, остваривали бисмо приходе од 10 милијарди евра годишње од раног воћа и поврћа које бисмо извозили у Европу, а то је 20 посто бруто друштвеног производа целе Србије- рекао је он.

Покрет „Буђење“ донео је одлуку да подржи кандидатуру новинара Срђана Шкора за председника Србије.

-Срђан Шкоро је нестраначка личност, новинар, књижевник. Позивам опозицију да подржи овог кандидата, јер је то човек који има углед у друштву, без мрље у биографији. Тако би показали јединство и ширину и поручили народу да им ускостаначки интереси нису најважнији, већ да им је Србија на првом месту- закључио је Туфегџић.