Прочитај ми чланак

Тома Мона напао владику Григорија

0

Министар саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић оптужио је владику Григорија да је Божић искористио за свој лични маркетинг и промоцију могуће кандидатуре за председника Србије. Момировић није конкретно поменуо име владике, али се из контекста јасно види на кога је мислио.

“Божић, празник духовности, један грађанин Србије (нажалост) у одори свештеника искористио је за најбестиднији лични маркетинг, најаву формирања странке и могућу кандидатуру ни мање ни више него за председника #Србија Пошто је имао смртни случај у породици, овде ћу стати. Засад” написао је Момировић на свом Тwиттер налогу.

Владика диселдорфски и немачки Григорије изјавио је у интервју за Прегледа дана Неwсмаx Адриа да има план да окупи што више младих људи који су спремни да се жртвују за Србију како би направили систем у коме ништа неће зависити од једног човека.

“Не постоји ниједан човек који може да буде спаситељ, потребно је направити систем да не бисмо сваки пут поново тражили неког спаситеља” навео је владика.

На питање да ли то значи да треба да очекујемо његово активно укључивање у српску политику и где ће наћи тих 30 младих људи, владика Григорије је рекао да их је већ нашао, али да неће изнети свој план јер би то било неозбиљно.