Прочитај ми чланак

Тепић: Сутра о томе како је Курир купљен новцем Телекома

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић најавила је за сутра нову конференцију на којој ће, како тврди, открити како је Игор Жежељ купио Курир новцем Телекома.

“И шта ћемо када сутра покажем како је Игор Жежељ купио таблоид Курир нашим новцем из Телекома? Хоће се извинити сви који су ово покушали да релативизују?”, написала је Тепићева.

Иначе, претходних дана Тепић је у више наврата узбуркала јавност у Србији. Пре свега конференцијом за штампу испред зграде Телекома, на којој је покушала да говори о сумњивим трансакцијама ове компаније, у оквиру којих су по вишеструко вишим ценама куповани мали кабловски оператери. У оквиру тих афера, Тепићева је споменула и умешаност власника Курира Игора Жежеља, изражавајући сумњу да је компанију у чијем је власништву овај лист, такође финансирао највећи српски оператер. Један од директора Телекома Драшко Марковић тада јој је отео телефон и вербално је напао.

Након тога, Тепићева је у разговору за портал Нова.рс открила и да је Игор Жежељ дан након овог инцидента, преко познаника контактирао њеног супруга и тражио разговор са њом. Потпредседница ССП рекла је да је сваки контакт истог тренутка одбила, јер је сам позив доживела као притисак.

“Новинари Курира су увек били на мојим конференцијама од када се бавим овом афером, врло су активни и не видим шта то треба да ми се каже тајно, а да не сме да се пита јавно. За то не постоји ниједан једини резлог, али има много разлога да Жежељ објасни одакле му силни милиони евра за куповину таблоида Курир, како сам и написала на Твитеру”, рекла је то приликом Тепић.