Прочитај ми чланак

ТЕПИЋ: На изборе ће изаћи милион бирача мање

0

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је данас да су избори који ће бити одржани 21. јуна „лажни“ и да ће се то видети и по томе што ће на њих изаћи „милион бирача мање“ него на ранијим изборима.

Тепић је, у Инсајдер дебати на ТВ Н1, изјавила да су изборне листе које ће учествовати на изборима „Вучићеви сателити који му овако или онако помажу“, као и да разуме оне који из најбољих намера желе да учествују на изборима зато што мисле да нешто могу ураде, „али да како год окренете тај излазак иде у корист (председнику Србије и Српске напредне странке Александру) Вучићу“.

На питање да ли сматра да се због таквих изјава из опозиције која бојкотује изборе дешавају инциденти са опозицијом која се одлучила за излазак на изборе, чија је жрва био и лидер Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић, Тепић је рекла да је „недопустиво то што трпи Сергеј Трифуновић“, али да не сматра да у томе неку одговорност има опозиција која је прогласила бојкот.

Он је замолила грађане да не изађу на изборе зато што су „лажни и због здравствених и демократских разлога“, а на питање шта ће опозиција која изборе бојкотује радити 22. јуна одговорила је „настављамо да се боримо за поштене изборе“.

Тепић је рекла да је 21. јун „дан прекретнице када ће показати да држе дату реч“ и додала да нема разумевања за оне који су дату реч прекршили, као и да је „из тих разлога Марко Бастаћ смењен и тај одбор је распуштен зато што неке ствари морају да се поштују“.