Прочитај ми чланак

Тепић Михајловићевој: Због ваших хулигана људи губе посао

0

"ЕПС није сребрнина, већ суво злато Србије, а ви хоћете да га претворите у старо гвожђе", поручила је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић министарки енергетике Зорани Михајловић.

Подсетимо, Мариника Тепић је изјавила данас да се “распарчавање Електропривреде Србије (ЕПС) мора зауставити”, јер део ЕПС-а који се бави производњом електричне енергије још није реформисан и спреман за тржишну утакмицу.

На њену изјаву реаговала је Зорана Михајловић на свом Инстаграм профилу, тврдећи да је циљ реформи профитабилан и регионално успешан ЕПС, те да Тепићева својим критикама показала незнање или лоше намере.

“ЕПС тренутно подсећа на стару сребрнину која може да поново засија и то је наш циљ, а не да његов развој зауставља лоше управљање, интереси појединаца, као и незнање и лоше намере политичара који ЕПС користе за скупљање политичких поена”, написала је, између осталог, Михајловић.

Због њене изјаве, поново је реаговала Мариника Тепић, а њено саопштење преносимо у целости:

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Prof. dr Zorana Mihajlović (@zorana_dpm)

“Поштована госпођо Михајловић,

Видим, одговорили сте брзо на мој апел јавности Србије да спречимо катастрофу у ЕПС-у коју припремате и желите да га распарчате. Кажете да желите успешан ЕПС. Па зашто ме онда нисте подржали да сменимо Милорада Грчића који је од ЕПС-а као најпрофитабилније фирме у Србији направио поново губиташа? Ко је поставио Грчића на чело ЕПС-а да буде само факсимил режимским тајкунима и хулиганима? Ко има тај политички утицај о којем говорите – ваша Српска напредна странка или неко други? Кажете и да желите еколошки ЕПС. Па зашто ме онда нисте подржали када сам притискала ЕПС да упали систем за одсумпоравање у Костолцу? Кажете и да желите профитабилан ЕПС. Па зашто онда заговарате распарчавање ЕПС-а? Да ли је ваше “експертско” решење за дизање профита то што ће дистрибутивна делатност да изадје из ЕПС-а и на тај начин ће ЕПС скоро преполовити своје приходе? Ваше знање о енергетици је већ једном имало свој епилог: избацили су вас из министарства енергетике 2014. године, јер сте и тада је заговарали распарчавање ЕПС-а и дељење дистрибуције на чак 5 делова! Исто тако морате завршити и после ове “ваше нове реформе” ЕПС-а, којом ћете 30-50.000 породица оставити без егзистенције само са једним циљем – да би ваши тајкуни и хулигани згртали милијарде евра новца свих тих људи”, написала је Тепић.