Прочитај ми чланак

Тепић, Ђилас и Стефановић у НС: Помоћи деци и родитељима

0

Данас су у Новом Саду председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, заменик председника Борко Стефановић и потпредседница Мариника Тепић представили грађанима иницијативу за Закон о алиментационом фонду, саопштено је из те партије.

Велико интересовање Новосађана према Алиментационом фонду којим би се обезбедила сигурност деци и њиховим самохраним родитељима, показује висок ниво свести грађана о хитности заустављања лоше праксе затварања очију пред проблемима око 300 000 оваквих случајева.

Уместо пропаганде једног човека и његових популистичких пројеката само за партијски повлашћене, Странка слободе и правде брине о сваком човеку, нарочито „обичном човеку“, невидљивом, а кога актуелни режим потпуно занемарује.

Зато је Драган Ђилас истакао нарочити значај рада овог државног фонда још и пре одлуке суда, односно од момента када се покрене бракоразводна парница или захтев за издржавање детета у случају ванбрачне заједнице, имајући у виду да судски процеси могу трајати и годинама, али деца живе и имају своје потребе и пре одлуке суда. Још важније, подвукао је Ђилас, јесте што би Фонд поступао против несавесних родитеља и након одлуке суда, уколико упркос њој, несавесни родитељ избегава своју обавезу, а други родитељ се тешко одлучује да судским путем затражи правду како не би угрозио често већ компликоване односе. Сва деца морају бити сигурна и сва деца морају безбрижно одрастати, а самохрани родитељи да знају да такође нису сами и да држава о њима мора да брине, навео је Ђилас.

Након тога, челни људи ССП-а окупили су се са председницима одбора из целе Војводине и дефинисали план до победе и Покрајинског одбора ССП-а.

Састанак је одржан у седишту Градског одбора ССП Нови Сад.