Прочитај ми чланак

ТЕОДОРОВИЋ: Победа уз дељење паштета с ликом председника

0

Академик Душан Теодоровић изјавио је у Новом дану да је јутрос вероватно најсрећнији човек у Београду Војислав Шешељ зато што је његов најбољи ученик, накадашњи генерални секретар Српске радикалне странке, Александар Вучић остварио победу на београдским изборима.

„Победа је остварена уз дељење свињских паштета са ликом председника, бесплатних пљескавица у Рипњу, са списковима станара, мене су сликали у згради и на гласању. То је невероватан притисак. Доводили су гласаче из Новог Сада, Крагујевца, Краљева да гласају у Београду“, сматра Теодоровић.

Говорећи о изборним неправилностима, Теодоровић је оценио да је опозиција, нарочита она која је остала испод цензуса, пристала да учествује упркос томе што је знала за то и да стога сноси објективну одговорност.

Он подсећа да је на свим последњим изборима излазност око 50 одсто, а да половина оних који изађу на биралишта гласа за Вучића што чини да четвртина становника подржава режим.

„Велику одговорност за резултат сноси 49 одсто становника Београда који нису изашли на изборе и они одлучују политичку судбину овог народа“, сматра он.

Према његовом мишљењу, гласачи странка које нису прешле цензус „у просеку живе много боље него победници“.

Теодоровић сматра да су се партије изгубиле на изборима и да уместо њих добијамо све више личности.

„Мислим да се створио простор за нова лица. Ако сте на сцени 15 до 20 година и остварите два одсто, ви морате да се склоните. Ја то мислим, не прозивам никога“, каже он.

Академик Теодоровић сматра да је енергија од 600.000 гласова са председничких избора уништена.

„Господин (Саша) Јанковић сноси велику одговорност што није постојала једна листа опозиције. Будућност ће да покаже да ли сам у праву“, рекао је Теодоровић.