Прочитај ми чланак

КАЖЕ ТО ЈЕ СУШТИНА ЕУ ИНТЕГРАЦИЈА: Тадић тражи право да гејеви усвајају децу у Србији

0

boris-tadic

БЕОГРАД – Председник СДС-а, Борис Тадић, јавно се заложио за геј бракове и њихово право да усвајају децу, а целу ствар је одмах прокоментарисао и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма који каже да је шокиран.

Палма је, у изјави за Информер, истакао да обично не коментарише изјаве маргиналних политичких фигура, али да га је овом изјавом бивши председник Србије непријатно изненадио.

– Морам да признам да сам затечен. Док смо били у коалицији Тадић никад није испољавао симпатије према гејевима и чудне емоције о браку између два мушкарца – рекао је Палма и додао:

– Колико је мени познато два мушкарца не могу да роде бебу. Можда је господин Тадић у међувремену дошао до другачијих сазнања – закључио је Палма.

– Мој став је да право те врсте (на брачну заједницу) мора бити испуњено у Србији – рекао је Тадић у интервјуу агенцији Бета и додао да је правно регулисање заједница особа истог пола озбиљно „политичко, али и цивилизацијско питање“.

Према његовим речима, „цивилизацијски гледано“, није могуће имати реалистичну политику и политику која Србију приближава Европској унији, а супротстављати се брачној заједници истога пола.

– Дакле, то просто мора да се прихвати. Независно од тога да ли је то корисно са становишта европских интеграција, овде се ради о елементарним људским правима. Дакле, да се омогући људима који имају међусобне емоције да имају институционалну везу. Да институције штите њихов однос и њихова права – рекао је бивши председник Србије, пренела је агенција Бета.

Извор: Правда