Прочитај ми чланак

ТAДИЋ И КОШТУНИЦA ПОКУШAЛИ ДA УБИЈУ КAРИЋA: Страшне оптужбе Војислава Шешеља!

0

Лидер СРС, Војислав Шешељ, у новон броју београдског „Курира” тврди да су бивши председници Србије, Борис Тадић и Војислав Коштуница, у више наврата покушали да ликвидирају Богољуба Карића.

kurir-karic-seselj-611Шешељ своју тврдњу поткрепљује  са чињеницом да су „Мобтел“ хтели да нове прозападне власти да преузму одмах после 5. октобра 2000, али нису могли. Зато је Војислав Коштуница Богољуба Карића отерао из Србије у Русију.

Лидер радикала Војислав Шешељ каже да му је драго што је повучена потерница против Богољуба Карића, јер сматра да му је све намештено.

Према његовим речима, отимање Карићеве компаније „Мобтел“ почело је после 5. октобра, кад је сектор телекомуникација преузео Борис Тадић, кад се и кренуло на „Мобтел“.

– Хтели су одмах да га преузму, али нису могли. Е, после је Карића уцењивао и Ђинђић и други људи… Коштуница га је отерао из Србије. Али проблем је у томе што су они противзаконито узели „Мобтел“ и продали га. Ако је неко донео одлуку да се део пара „Мобтела“ уплати некој Карићевој фирми, онда су одговорни прво чланови УО „Мобтела“. А у УО су били и представници Владе. Па, како онда они никад нису алармирали Владу да се ту нешто дешава – рекао је Шешељ за ТВ Пинк.

Лидер СРС тврди да је управо он одговоран за то што је „Мобтел“ после година нелегалног пословања ушао у законски оквир – пословао је с лиценцом, што је касније држави Србији омогућило да оствари удео у фирми од 49 одсто.

– Кад су радикали ушли у Владу, „Мобтел“ је био потпуно нерегулисана ствар. Тада је Драган Тодоровић био министар телекомуникација и он је, што сам му ја рекао, послао инспектора да утврди стање. Позвали смо Карића и рекли му да даље, под тим условима, не може да ради. Предочили смо му да мора да поднесе захтев за лиценцу. Дакле, он је радио без лиценце, а одуживао се социјалистима, који су му то омогућили, тако што им је неке ствари финансирао – казао је Шешељ.

Шешељ још наводи да је рекао Карићу да ће га натерати да прође целу процедуру, и то за његово добро.
– Урадио је тако и држава је после, први пут, на име те лиценце преузела 49 одсто, а Карић је задржао 51 одсто на име пара које је сам улагао – објаснио је Шешељ.