Прочитај ми чланак

Тачи: Косово заслужује чланство у УЕФА и ФИФА

0

hasim taci

Ратни злочинац Хашим Тачи оценио је да Косово испуњава све услове да постане пуноправни члан Европске фудбалске уније и Светске фудбалске федерације.

Тачи је у среду примио делегације УЕФА и ФИФА које бораве на Косову како би се увериле колико је реално стремљење ка чланству Косова у тим организацијама.

Генерални секретар Фудбалске федерације Косова Ерол Саљиху рекао је за приштинске медије да та комисија има извршна овлашћења и да ће после посете Косова директно обавестити конгресе две организације о резултатима на Косову.

“Дошли су како би из прве руке утврдили колико је реална наша пријава. Могу вам слободно рећи да су рекли да је пријава одлична и реална, и из тог разлога смо уговорили и састанке с високим руководиоцима, премијером и министром за спорт како би им ставили до знања да је тренутна спортска инфраструктура највећи камен спотицања Фудбалског савеза Косова”, рекао је Саљиху.

Председник Фудбалског савеза Косова Фадиљ Вокри рекао је да има наговештаја да ће Косово бити примљено у УЕФАи додао да Извршни одбор тог тела више не инсистира да члан федерације може постати земља која је чланица Уједињених нација.

“На Конгресу ће се гласати и нама је потребна обична већина. Од 54 гласа потребно је 28. Надам се да ћемо то постићи јер смо на томе радили годинама, а нарочито последње две”, рекао је Вокри.

 

Б92, Бета