Прочитај ми чланак

Сви се смеју овој мапи Европе, само су Срби и Путин срећни због њега

0

"Нешто није у реду" у брошури изданој за кампању бившег премијера, приметио је канал Н24, док лист Ди Велт указује на "неугодну грешку у програму Франсоа Фијона"

620994_2016-11-20t222436z-767187079-lr1ecbk1q8qcr-rtrmadp-3-france-election-fillon_f

Немачки медији забављају се на рачун карте коју је француски кандидат за номинацију конзервативаца за председничке изборе Франсоа Фијон објавио у предизборној брошури, а приказује Немачку подељену на Источну и Западну, 26 година након уједињења.

“Нешто није у реду” у брошури изданој за кампању бившег премијера, приметио је канал Н24, док лист Ди Велт указује на “неугодну грешку у програму Франсоа Фијона”.

Ноје Пресе говори о повратку Хладног рата и дана комунистичке Немачке и пише да “у Фијоновом програму Демократска Република Немачка и даље постоји”.

– То би Путина учинило срећним – један је од коментара на друштвеним мрежама, који реферира и на Фијонову жељу за приближавањем Москви.

На 59. страници брошуре објављене уочи председничких избора у Француској у мају следеће године, карта Европе приказује границу која дели Немачку на исток и запад, онако како је изгледала пре уједињења 10. новамбар 1990.

Осим тога, на карти постоје Србија и Црна Гора као једна држава.