• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • СВЕ ЗА ВОЂУ: Хапшење лидера београдских радикала Дамјановића због Сребренице у Београду! (ФОТО СТРИП)
Прочитај ми чланак

СВЕ ЗА ВОЂУ: Хапшење лидера београдских радикала Дамјановића због Сребренице у Београду! (ФОТО СТРИП)

0
СРПСКА ПОЛИЦИЈА СА ПОДИГНУТОМ РУКОМ У ВИС: Живео вођа и прозападни НВО; а хапси патриоте! (Фото: facebook.com/miljan.damjanovic)

СРПСКА ПОЛИЦИЈА СА ПОДИГНУТОМ РУКОМ У ВИС: Живео вођа и прозападни НВО; а хапси патриоте! (Фото: facebook.com/miljan.damjanovic)

Синоћ је уз подршку полиције одржан срамотни перформанс паљења свећа за наводне бошњачке жртве Сребренице, а цео догађај су предводиле вође прозападног НВО у Србији: Наташа Кандић, Соња Бисерко и Сташа Зајовић уз високе мере безбедности и велики број полицајаца.

Међутим, један од истакнутих чланова СРС, успео је да се пробије и угаси неколико свећа у знак протеста против одржавања овакве манифестације у Београду. Реч је о Миљану Дамјановићу, председнику одбора СРС у Београду.

Дамјановић је моментално грубо приведен од стране припадника МУП-а Србије, али је после информативног разговора нешто касније пуштен.

Активисти прозападних невладиних организација су запалили свеће у Пионирском парку у Београду, како би одали почаст муслиманским жртвама сахрањеним у Поточарима.

Поред активиста Српске радикалне странке, окупили су се у већем броју и припадници покрета „Заветници“ који су такође уз присутан народ, изразили протест против манифестације организоване од стране неколико невладиних организација међу којима се посебно, по својој бестидности у организацији овог догађаја истиче организација „Жене у црном“.

На свом Фејсбук профилу, Дамјановић је кратко написао:

„Успели смо да угасимо свеће плаћеничким фукарама!“.

Извор: Правда.рс; Србин.инфо