Прочитај ми чланак

„Суд у Митровици води Мартиновићева жена, а Ђилас контролише“

0

Бурно је било вечерас испред Народне скупштине, мало тензије, тренутак кошкања и на крају победа! Победа јер нико није био повређен, није било инцидената, све се на крају, срећом, мирно завршило.

Твитераши су различито видели спонтану и „спонтану“ подршку штрајкачима глађу, с једне стране Бошку Обрадовићу, а с друге Александру Мартиновићу и Сандри Божић.

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић на занимљив начин је прокоментарисала разлог штрајка глађу Александра Мартиновића.


– Мартиновић штрајкује глађу против судства и тужилаштва. Супруга му председница Вишег суда у Сремској Митровици. И она је под Ђиласовом контролом, пошто је из времена „жутих“?! – зачуђено је она прокоментарисала на Твитеру.

Кантаутор Владо Георгиев је посебну пажњу обратио на један детаљ.


– Сам Бошко Обрадовић против оволико људи, жандармерије, хулигана, режимских посланика и њиховог перформанса… Сам.

Било је оних који су на Твитеру постављали преписке из општинских одбора Српске напредне странке, па је тако један твитераш као доказ навео да „Александар Вучић“ инсистира да буде што више људи. Занимљиво, сам Вучић је вечерас рекао да нема ништа са протестом.

Неки корисници ове друштвене мреже су навели да су добровољно дошли да пруже подршку Бошку Обрадовићу.

МоделсицаУПарламенту
@МараРадивој
Сендвичари спонтано дошли ластом да подрже лемура

Уграђени видео
1.480
21:49 – 11. мај 2020.
Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима
355 људи прича(ју) о овоме
А колико је протест активиста СНС био „спонтант“ сведочи и видео снимак једне кориснице Твитера:


– Гурате нас у грађански рат, нама пришивате да га прижељкујемо. Баздух трепти… Победићемо, преживели ће живети, не преживљавати – био је само један од коментара.

Појединци су се питали шта ће на овај скуп рећи Кризни штаб предвођен доктором Предрагом Коном, будући да присталице СНС нису држале социјалну дистанцу, већ су били збијени један до другог.


На крају, једна корисница Твитера је направила паралелу са ситуацијом из деведесетих: „Ово је сто пута луђе од Милошевићевог режима“.