Прочитај ми чланак

СТУДЕНТИ: Ако се не открију одговорни за напад, нећемо пријављивати скупове!

0

Покрет "1 од 5 милиона" тражи од полиције да хитно открије и ухапси особе одговорне за напад на једног од организатора протеста у Београду, Срђана Марковића.

Уколико нападачи не буду откривени, „1 од 5 милиона“, како су рекли, више неће пријављивати полицији своје скупове.

Случај је пријављен полицијској станици Савски венац, а у тој станици Марковићу, како је рекао, нису могли да кажу да ли је нападач кога је полиција синоћ одвела са протеста и ухапшен.

Марковић је говорећи новинарима затражио да полицајци на протесте долазе униформисани, јер организатори протеста, како је казао, „више не могу да разазнају ко је батинаш, а ко полицајац“.

Испред зграде Владе Србије где се синоћ завршио протест, он је рекао новинарима да је одмах пошто је био нападнут испред оближње зграде Генералштаба, отишао у полицију и то пријавио.

„Где је то лице и ко је то лице“, упитао је Марковић.

Додао је да власт и председник Србије Александар Вучић „цртају мете на главама“ организатора протеста честим помињањем његовог и имена студената који организују протесте.

„Ми смо на ове протесте дошли јер је разбијена једна глава“ рекао је Марковић, јер институције не функционишу, и ако не буде грађана на улицама, онда неће бити „ни одбране од тога“.

Организатори су након напада на Марковића упитали „да ли могу слободно да шетају улицама Београда“.