Прочитај ми чланак

“Страдање” Вучићево: Није виђено од појаве хришћанства (ВИДЕО)

0

Увреде којима су изложени председник Александар Вучић и његова породица, нису забележене од појаве хришћанства до данас, изјавио је Марко Атлагић, народни посланик Српске напредне странке током излагања на данашњој седници Скупштине Србије.

На новој седници, посланици су, између осталог, разматрали Предлог закона о допуни Закона о јавним медијским сервисима.

Printscreen

Народни посланик Марко Атлагић уместо говора о предложеним законима, искористио је своје излагање да спомене и “најновије увреде на рачун Вучића и његових родитеља”, што је постала свакодневица у нашем парламенту.

“Ових дана смо заиста сведоци, не само народни посланици, него сви грађани Републике Србије сталних, свакодневних, злонамерних, недостојних, невиђених у историји Србије медијских напада на председника Републике Србије Александра Вучића и његову породицу. Морам да кажем поштовани грађани РС да никада у историји Србије није један владар добио више гласова, а више нападан од једне мање групе”, рекао је Атлагић, додајући да “те гадости заиста хитно морају да престану”.

Истакао је и да су, према његовом мишљењу, “медијски напади на Александра Вучића спрега мафијашко-тајкунских, криминално-политикантских, не политичких, група и појединаца, како домаће аутошовинистичке, тако и иностране провенијенције”.

Посебно је подвукао, како је рекао, да су “ти медијски напади дубоко скренули у патАлогију”, те да су “веома опасни по личну безбедност нашег председника”.

Као пример, навео је отворено писмо “једног новинара дневног листа под контролом Драгана Ђиласа”, које је наводно стигло на адресу Вучићевих родитеља.

“У том писму су увреде и родитеља и Александра Вучића незабележене од појаве хришћанства до данас. Ја сам историчар, волео бих да ми неко од историчара каже да су биле икада веће и бруталније увреде”, изјавио је народни посланик СНС.

Уместо говора о предложеним законима, посланици седнице парламента користе за хвалоспеве председнику Вучићу или за обрачунавање са, не само политичким неистомишљеницима, већ и новинарима и уметницима.

Тако је горепоменути народни посланик упутио низ оптужби и увреда на рачун глумице Секе Саблић за коју је рекао да није патриота. Потом је напао и глумца Драгана Бјелогрлића, коме је поручио да је “без морала и стида”, као и да би требало да напусти Србију.

И његова колегиница, посланица СНС Биљана Пантић Пиља такође је искористила седницу Скупштине Србије да се обрачуна са телевизијом Н1 и Нова С, које је назвала “антисрпским медијима”, домаћим издајницима и страним плаћеницима.

Не заостају ни хвалоспеви упућени председнику, где се посебно истакао посланик СНС Лука Кебара, чије излагање у Скупштини не може да прође без оног “живео Александар Вучић”.

Како смо дошли до тога да посланици, који би требало да расправљају о питањима која су кључна за животе грађана – што је заправо и њихов посао, своје деловање у парламенту сведу на “живео Вучић” и да за то добију и повишицу?

Према речима председника парламента Ивице Дачића то је потпуно оправдано – јер, нарадили су се и намучили током ове епидемије до те мере да је само већа месечна надокнада могла да компензује стрес који су претрпели.

Овај део излагања Марка Атлагића можете послушати после 14. минута осмог сата: