Прочитај ми чланак

Стевица Деђански: Србија, Република Српска, Милошевић, Додик …

0

Nikolic_a_994640614Када је пре пар године за само један дан проведен на месту председника Скупштине Србије њу прогласио за руску губернију, био је смешан и јадан чак и русофилима.

Руси су се смејали и проклињали и себе и Србију што уопште постоји када има власт која води отворену антисрпску и антируску политику, а опозицију која тако бедно, патетично и јадно, навија за Русију.

Али ајде за један дан, ни вођен фрустрацијом није могао да упропасти државу, али је могао да поткопа проруску идеју и партију којој припада. С обзиром да је отада прешао пут од Томислава званог „руска губернија“ преко „Томаса Европског“ до „Томислава Јахјаге“, почиње да настаје проблем. Сада већ својим потезима, несувислим изјавама и изразито накарадним понашањем, прави проблем држави.

Као што је Војислав Коштуница крив што је својом победом довео на власт ДОС тј Чанка, Динкића, Ђинђића и све остале јахаче апокалипсе Србије, тако је и Николић крив што је својом победом довео до владе у којој се ништа не мења набоље него погоршава. Што исти људи као из прошле владе, плус новопридодати разни Божовићи, Цвијани, Ђурићи и њима слични, почињу да ведре и облаче.

Резултат свега овог је видљив. У Србији то је напуштање борбе за Косово и Метохију, врло вероватно Прешевске долине а сасвим извесно Војводине.

И ту није никакво оправдање које они који су веровали у њих говоре – отерали су жуте. Тачно али шта се променило??? Разумем ја да је сада срамота признати своју грешку али није то ни битно. Важно је да је препознају они који су је учинили и да почну да делују у правом смеру.

snsНиком од нас није било битно да оду жути а да места заузму жући. Будимо реални и искрени. Прошле власти, несумњиво антидржавне и погубне по српске интересе, ипак су имале кочницу. Она је била толика колико је била снажна опозиција. И ето задатка. Уништити опозицију која мисли другачије од власти. И ево обављеног задатка. Српска напредна странка.

Резултате не види само ко неће. Дуг повећан нико новозапослен. Косово добило границу. Састанци са Тачијем и Јахтјагом. Одласци у стране амбасаде по мишљење и да се правда што се нешто урадило. Скоро уништавање односа са Русијом. Предлагање Платформе која колико толико брани неке од интереса Србије па усвајање смешне Резолуције коју као да је писао Тачи лично (ко Тадић-Јеремићева у скупштини УН). Разне невладине организације и свет као Пешићка, Лихт и остали осведочени анти-Срби подржавају владу.

Да ли видите било какву промену осим на горе у влади? Хапшење Мишковића? Да ли ће тиме успети да покрију издају? Ова влада ће само брже и ефектније да заврши поверене им задатке од српских непријатеља.

Ако неко мисли да претерујем погледајмо најновији пример.

Додик читај Република Српска. Процес исти. Дисциплиновати опозицију – СДС креће у антисрпску кампању. Следећи потези се могу предвидети. Напад на Додика од стране западних амбасада у РС и Србији. Показивање РС као лош пример (амерички амбасадор ) и дестабилизација прилика са крајњим циљем укидање РС. Само сада у том пројекту учествује и Београд. Прво кроз текстове у медијима који оцрњују РС и Додика а након тога и директним мешањем у слабљење позиција Додика а у овом случају и РС.

Milorad-DodikМорам да истакнем да се са политиком Додика нисам дуго слагао јер је водио прозападну политику. Сада му се то и враћа јер ко са ђаволом тикве сади о главу му се разбијају. Као што рушење Милошевића није било због њега него да би срушили Србију тако исто рушење Додика није усмерено према њему него према укидању РС.

Примедбе које сам добио ја на моје раније текстове а и прочитао у коментарима код других да се не предлаже решење. Реч две о томе. Признајем да је тешко предложити конкретна решења. Али тешко је и време.

Шта можемо ми да урадимо. За почетак прво је очигледно потребно освестити народ. Зато треба писати. Ко не уме да пише треба да чита и прича. Па тек кад успемо да се пробудимо из анестезије онда да почнемо да делујемо. Верујте ово је сада једино могуће од нас.

Политика? Прво радикали. Морају да се консолидују и да конкретним акцијама поново окупе национално свесне Србе.

Коштуница. Хм… прво да јасно и гласно осуди политику нове владе „Томаса европског“. И да се извини грађанима Србије што их је позвао да гласају за Николића. За почетак довољно.

Онда заједничким акцијама расветлити улоге разних покрета и новооснованих удружења грађана који муте воду на политичкој сцени а тамо где успеју да узму понеки глас одмах улазе у власт са напредњацима. Јер помоћи нема са стране. Сами себи морамо да помогнемо.