Прочитај ми чланак

Стефановић истакао жаљење: Решићемо случај паљења америчке амбасаде

0

stefanovic

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обавестио је данас америчке званичнике да МУП улаже све напоре у утврђивање одговорности свих особа које су учествовале у паљењу амбасаде САД и да је у међувремену поднето више кривичних пријава у вези тог случаја, саопштио је МУП.

„Интерес Министарства је да у што краћем року реши сва заостала спорна питања, укључујући и случај паљења америчке амбасаде“, рекао је Стефановић и истакао жаљење поводом тог догађаја 2008. године током протеста због поглашења независности Косова.

Стефановић је са замеником помоћника секретара САД из Бироа за демократију, људска права и рад Стејт департмента Томасом Мелием разговарао о стању људских права у Србији и активностима МУП-а по том питању.

Министар је истакао да МУП посебно улаже велике напоре на едукацији полицијских службеника из области поштовања људских права и контроле законитости њиховог поступања, и такође замолио за помоћ у виду организовања обука и тренинга припадника МУП-а у поштовању људских права.

Мелиа је похвалио активности које МУП предузима на заштити људских права и понудио помоћ Бироа за демократију, људска права и рад, наводи се у саопштењу и додаје да су саговорници истакли добру сарадњу МУП-а Србије и служби за спровођење закона САД.

 

Извор: Srbijadanas.com