Прочитај ми чланак

СТАРИ, ДОБРИ КОМУНИЗАМ: Вучић једногласно председник СНС (Најава избора)

0

vucic 23

Као и у време старог, доброг комунизма, (НЕ читај: једноумља, али обрати пажњу), уз гесло: један човек-један кандидат-један маршал, свих 3.804 делегата Српске напредне странке (СНС) гласало је да Александар Вучић поново буде председник тренутно најјаче партије у Србији.

Делегати СНС-а су, дакле, једногласно, на Изборној скупштини у Београду, дали своје поверење свом, председнику, уједно и потпредседнику Владе Србије.

Гласање у Центру Сава је било јавно, тако да се нико није играо својом политичком будућношћу – 3.804 истоветна гласа за јединог кандидата за лидера странке сведочи у прилог том врхунском идеалу човечанства који је СНС достигла – да сви мисле исто и да то истовремено буде исправно.

Јоргованка – једногласно; Селаковић – једногласно

Такође, делегати СНС-а једногласно су подржали предлог Александра Вучића да Јоргованка Табаковић буде нови заменик председника те странке и именовали чланове Председништва.

 „Да се поштује воља народа“

„Увек се мора поштовати воља народа, то је добро и важно. Имамо кандидате за изборе унутар странке од месних одбора до председника.

Не бих волео да будем ни на једној функцији, а да немам вашу подршку и подршку грађана“, казао је Вучић.

„Иако је на почетку мандата нападана, она је показала како може одговорно и професионално да се понаша, омогућила је монетарну и фискалну стабилност“, рекао је Вучић.

Главни одбор СНС-а је, а како би другачије, једногласно изабрао Николу Селаковића за новог потпредседника те странке.

Поново су за потпредседнике изабрани Зорана Михајловић, Братислав Гашић, Горан Кнежевић, Небојша Стефановић и Игор Мировић.

За председника Извршног одбора СНС-а поново је изабран Радомир Николић, а посланица СНС-а Јадранка Јоксимовић изабрана је за интернационалног секретара.

Делегати су изабрали и чланове Председништва, међу којима су и Јоргованка Табаковић, Никола Селаковић, Игор Мировић и Зорана Михајловић.

ВУЧИЋ: Предложићу ванредне изборе, подржали га сарадници

Лидер СНС Александар Вучић изјавио је да ће предложити председништву странке да се распишу ванредни парламентарни избори.

Вучић је рекао да је почетком преговора са ЕУ трасиран пут у будућност, а да су сад потребне озбиљне економске и друштвене реформе.

Вучић је подсетио на резултате у борби против корупције и криминала, и оценио да је Србија данас извор политичке стабилности у региону.

„У Србији данас нико не ломи латиничне написе и табле“, додао је и рекао да су поједини случајеви „наместили“ појединци из опозиције, који желе да садашња Србија личи на деведесете.

И потпредседник СНС-а Небојша Стефановић очекује да Председништво странке подржи предлог Александра Вучића и да ће предложити да се ванредни парламентарни избори одрже 16. марта, заједно са изборима у Београду. Стефановић је новинарима рекао да он, као председник парламента, у случају расписивања избора више нема никакву функцију и да не верује да ће, у међувремену, више бити седница Скупштине Србије.

Функционер СНС Никола Селаковић изјавио је да је уверен да ће странка дати подршку њеном председнику Александру Вучићу за расписивање ванредних парламентарних избора и поручио да су напредњаци показали зрелост и државотворност.

„Проблема има још много који су се гомилали деценијама и који нису решавани на адекватан начин и зато је потребна нова подршка и да ту енергију која се осети међу грађанима и подршку проверимо“, рекао је Селаковић новинарима у београдском Сава центру где се одржава изборна скупштина напредњака.

(Вести он лајн, Вечерње новости)