Прочитај ми чланак

Станојевић: Није искључено да је коалиција СНС-СПС обезбедила већину у Београду

0

Народни посланик и члан председништва „Ми-глас из народа“ Драган Станојевић казао да има незванична сазнања да власт покушава кроз коруптивне радње да придобије поједине кандидате за одборнике с опозиционих листа.

Станојевић је изјавио данас да се представници тог покрета дефинитивно неће одазвати позиву Александра Шапића на разговоре за формирање градске власти, али, како је рекао, није искључено да је коалиција СНС-СПС већ обезбедила већину у Београду.

„Покрет ‘Ми-глас из народа’ већ дуже време нема никакву комуникацију с носиоцем наше градске листе Александром Јерковићем. Не би ме изненадило да Јерковић буде део владајуће коалиције, али је питање да ли они њега хоће. Сумњам да би власт заказала конститувну седницу Скупштине Београда за 19. фебруар, а да претходно нису обезбедили већину, тако да можемо очекивати неочекивано. Постоје информације да са Шапићем преговарају и поједини кандидати за одборнике из ‘Србија против насиља’ и ‘Нада за Београд-Нови ДСС-ПОКС’, рекао је Станојевић.

Агенцији Бета је незванично потврђено да ће се поједини кандидати за одборнике с листе „Ми-глас из народа“ одазвати позиву Александра Шапића за разговоре о формирању градске власти.

На изборима за Скупштину Београда листа „Београд не сме да стане“ освојила је 49 мандата, СПС-ЈС-ЗС пет, „Србија против насиља“ 43 мандата, „НАДА за Београд“ седам и „Ми–глас из народа“ шест мандата.

Подсетимо, досадашњој коалицији СНС-СПС за формирање власти у Београду недостају два гласа.

Опозиција окупљена око коалиције „Србија против насиља“ и „Нови ДСС-ПОКС“ захтева поништење избора због, како наводе, откривених бројних нерегуларности у изборном процесу.

Док је Европски парламент је огромном већином гласова усвојио Резолуцију којом се од власти у Србији захтева да се истраже сви наводи о изборним неправилностима с посебним акцентом на градске изборе у Београду, конститутивна седница Скупштине Београда заказана је за 19. фебруар.