Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Уместо што страначки агитује за Вучића, патријарх да се врати у Пећ!

0

- Као искреном вернику, нелагодно ми је да то кажем: али, уместо што опет политички странчари по Београду у корист Вучићеве партије, "архиепископ пећки, митрополит београдско-карловачки и патријарх српски" господин Иринеј морао би да, а идентитет и светла прошлост Српске православне цркве (СПЦ) га на то и обавезују, у времену "спољних притисака", уместо "у кругу двојке", столује тамо где је српском народу најтеже, дакле, у завичају наше Цркве, у Пећкој патријаршији - изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, поводом патријархове негативне оцене народно-грађанских протеста широм Србије.

– Патријарх Иринеј се, већ два пута, током изборних кампања у Србији страначки сврставао, хвалећи лидера напредњака како се „лавовски бори за Косово“, док исти тај Вучић и његови пропагандисти провлаче кроз „топлог зеца“ највише црквене великодостојнике и све оне јавне делатнике и грађане, па чак и саму СПЦ, који сматрају да је Косово и Метохија (КиМ) неотуђиви део Србије, оптужујућии их за, веровали или не, „издају“! Издају чега, Ваша Светости – можда ви то боље знате од нас, обичних смртника? – упитао је Стаматовић, позивајући Цркву да што пре, измести своје седиште из Београда у Пећ, где је највиши српски црквени трон био још од 13. века.

Милан Стаматовић је, још једном, препоручио највишим органима СПЦ да, у случају промене формата дијалога о КиМ, осим о Русији и Кини, поразмисле и о укључивању Свете столице у те разговоре, пошто Ватикан не признаје лажну државу Косово, а као један од најмоћнијих центара хришћанства, заинтересован је и за статус хришћанског становништва, хришћанских верских и културних споменика наше Цркве и имовине свих верских заједница на подручју јужне српске покрајине.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!