Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Подржавам захтеве студената, Вучићеви провокатори поцепали „Зид плача”

0

Изјава кандидата за председника Србије Милана Стаматовића, у којој подржава захтеве студената и грађана који протествују због изборне крађе на недавно одржаним председничким изборима.

Подржавам захтеве десетина хиљада студената и грађана који широм Србије протестују због изборне крађе на минулим председничким изборима – изјавио је кандидат за председника Србије Милан Стаматовић, напомињући да то говори из позиције председничког кандидата јер ће то остати све до окончања овог, најнерегуларнијег изборног процеса у Србији, од 1990. године наовамо, али иступа и као човек који је, „на слободној територији Златибора“, најубедљивије победио Александра Вучића.

Придружујем се свим студентским захтевима, па и оном за расписивање ванредних парламентарних избора, али као политичар инсистирам да избори треба да уследе тек пошто се, претходно, уреде бирачки спискови, избаце мртви и непостојећи, а убаце дисквалификовани грађани са бирачким правом, те обезбеде равноправни медијски услови за све учеснике. Захтевам, такође, да се видео-надзором покрију сва бирачка места у Србији, а гласачи идентификују и отиском прста. Ако Вучић не намерава да покраде и следеће изборе, све је ове предуслове могуће решити за само месец дана – рекао је Стаматовић, тражећи да, уместо беспризорних оптужби на рачун студената да су, наводно, поцепали папирне паное са именима и сликама жртава НАТО агресије – режим мора да похапси своје провокаторе, јер цела Србија зна ко је учинио ту гнусобу.

Стаматовић сматра да би једино право извињење студентима за све ове клевете било да се режим придружи његовој идеји о подизању озбиљног, наместо „папирнатог“, Меморијалног центра српских жртава геноцида у 20. веку који би био изграђен негде на обали Дрини или у Западној Србији.