Прочитај ми чланак

Шта је причао Јовичић пре него што је ЗАВРШИО УХАПШЕН

0

Ухапшени функционер Српске напредне странке Александар Јовичић познат је као кадар Небојше Стефановића, који му је омогућио да се нађе на челу Општине Палилула. Упркос томе, његов Општински одбор донео је једногласну одлуку и тражио смену министра одбране и председника градског одбора ове странке др Небојше Стефановића.

Ухапшени Јовичић (1987) и још седам лица, махом грађевинских инспектора, сумњиче се да су незаконитим поступањем омогућиле извођење нелегалних грађевинских радова на територији Општине Палилула, највише у подручју Аде Хује и Вишњице.

У овом случају њега Небојша Стефановић није могао да одбрани јер је и сам водио битку са Александром Вучићем како да опстане у власти, што му је и успело. На Главном одбору поднео је оставку на место шефа београдског СНС, али је остао у Влади и показао јачину или боље речено забетонирао је фотељу, а чиме све тек ће се сазнати.

Углавном, Мали Јовичић му је био веран до јуче, у ретком оглашавању на Твитеру нападао је лидере опозиције, а са појединим политичарима је улазио у расправум попут Николе Јовановића, некадашњег шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини града Београда.

– Никола Јовановић и дружина којој припада, острвили су се на министра унутрашњих послова Стефановића, не би ли потценили њихов рад и резултате министарства које Небојша Стефановић успешно води. Заборавио је господин Јовановић су управо Александар Вучић и министар полиције Небојша Стефановић били ти који су први и једини јавно објавили рат државе против мафије – стоји између осталог у саопштењу Јовичића из септембра прошле године, којим је одговорио Јовановићу, а сада директору Центра за локалну самоуправу.

Свакако најјачи утисак после свега шта се у четвртак дешавало у Београду, јесте његово хваљење полиције и учинка бившег министра унутрашњих послова Стефановића, као и још актуелног директора Владимира Ребића.

– Припадници најјачих криминалних кланова из комшијских држава, којима је демократска власт годинама пружала уточиште у Србији, протерани су и ухапшени захваљујући министру Стефановићу и и директору полиције Владимиру Ребићу – још јесенас је говорио Јовичић.

– И сада као много пута пре, по налогу Ђиласа, бесмисленим и празним лажима без аргумената, напада се министар Стефановић у својству најближег сарадника Вучића – твитовао је.

Да ли је исто мислио и када су њему инспектори стављали лисице и спроводили га по граду везаних руку?

Недавно је Јовичић ушао у расправу и са Балшом Божовићем и њихова преписка је, такође, корисно штиво. У неколико твитова наводио је да су „СНС страна“ и Вучић и Стефановић, те да је „Нешина страна – СНС страна“.

– Знаш шта је занимљиво? Нешина страна је СНС страна, а теби који више не знаш ни у којој странци си и код кога остаје да спинујеш ове небулозе.

Србија данас има институције, које хапсе криминалне групе, а и које ће процесуирати све који су угрозили живот председнику. Него знаш шта је занимљиво? Толике глупости које изговориш, а тврдиш да си правник – рекао је ухапшени председник општине Палилула.