Прочитај ми чланак

ССП: Сад је јасно зашто држава годинама није реаговала на Вељу Невољу

0

Исказ Вељка Беливука, члана СНСа од 2011. године, дат надлежним органима представља његово упозорење "Шефу", како он назива Александра Вучића, да ће испричати још много ствари о њиховој директној сарадњи и свему што је за њега и режим радио, уколико се, како је у исказу рекао "неки људи не опамете" - наводи се у саопштењу Странке слободе и правде.

– Истраживачки новинари и многи из опозиције већ годинама указују на повезаност Александра и Андреја Вучића, као и кључних људи из полиције и безбедносних служби са организованим криминалним групама које су служиле за спречавање сваке врсте побуне против режима, пребијања демонстраната, контролисање хулигана…

Printscreen Nova S

За извршење оваквих прљавих послова Беливуков клан је награђиван дозволом да неометано тргује наркотицима и рекетира људе и то све уз обезбеђење које су чинили људи са значкама МУП-а Србије. Вељко Беливук и Марко Миљковић су ослобођени оптужби за убиство Властимира Милошевића, које се десило у сред дана у центру Београда 2017. године, иако су на лицу места пронађени бројни материјални докази укључујући и ДНК Вељка Беливука.

Сада је јасно зашто држава и њени органи годинама нису реаговали на јасне доказе о криминалном деловању ове групе, зашто је тужилаштво истрагом обухватило само период од 2019. године и зашто се од јавности месецима крију имена прислушкиваних људи са којима је Александар Вучић разговарао телефоном.

Да би Србија постала нормална земља и да би се у њој сваки грађанин осећао сигурно, неопходно је да одговарају не само извршиоци криминалних дела већ и њихови политички налогодавци и заштитници. За Странку слободе и правде ће то бити један од највећих приоритета по смењивању овог мафијаског режима – стоји у саопштењу ССП.