Прочитај ми чланак

ССП: Галенс близак Додику и СНС-у планира градњу више зграда на Врачару

0

Странка слободе и правде (ССП) саопштила је данас да "Галенс" групација из Новог Сада финансирала план детаљне регулације на подручју градских општина Врачар и Вождовац у Београду.

„После новосадске верзије Београда на води, сада ‘Галенс’ групација из Новог Сада, која се доводи у блиску везу са (српским чланом Председништва Босне и Херцеговине Милорадом) Додиком и тренутном влашћу, има намеру да гради вишеспратнице и у Београду, на Врачару. Наиме, иста групација је финансирала план детаљне регулације на подручју Врачара и Вождовца. Тим планом је предвиђено уместо око 9.000 метара квадратних, сагради укупно 18.785 метара квадратних простора“, навели су из београдског одбора ССП.

FOTO: SSP

Како су додали, заменик градоначелника Београда Горан Весић планира да настави са планом за блок око Улице Светог Саве, иако је у септембру 2021. године тај план стопиран.

„Део простора који овај план регулише ужива статус претходно заштићене целине Источног Врачара, па је вероватно идеја да се план што пре спроведе, пре него што дође до заштите и овог дела Врачара. Планом је планирано увећање броја станова са 541 на 643“, навели су из ССП.