Прочитај ми чланак

СРС: Зауставите неконтролисано трошење, Србија гладује

0

srs novi saded

Српска радикална странка упозорава на никада гору економску ситуацију у Србији и позива представнике режима да престану да обмањују јавност. Свакодневни хвалоспеви о добрим економским показатељима вређају интелигенцију грађана, који одлично знају како живе.

Лажна предизборна обећања Александра Вучића, Томислава Николића и Ивице Дачића да се Србија више неће задуживати резултирала су буквално свакодневним задуживањима која земљу воде у дужничко ропство.

Прелиминарно стање јавног дуга Републике Србије 31. марта 2015. године износило је 2.905.095.168.210 динара, односно око 24.000.000.000 евра, од чега је 10 милијарди евра задужење Вучић-Дачићевог режима.

Нова задужења нису, како режим представља, због раздуживања, већ зато што је буџет у трајном дефициту и финансира се дугорочним и краткорочним задуживањима.

Српски радикали упозоравају режим да одмах прекине са новим задуживањима и подсећају да су упозоравали све режиме од 2000. године до данас на опасност од неконтролисаног задуживања земље, које нас је довело у вазални однос, па већ 15 година амерички амбасадор и амбасадори великих западних сила у Србији формирају владе према својим мерилима, а на штету Србије и свих грађана који у њој живе.

(Србин.инфо)